«Να δοθεί η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να καταδικάσει με δημοψήφισμα την οικονομική και κοινωνική βαρβαρότητα της νέας Δημοσιονομικής Συνθήκης» ζητά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, δεν είχε καμία νομιμοποίηση να συναινέσει σε αυτό το τερατούργημα».

Όπως εξηγεί ο ίδιος η νέα συνθήκη χαράζει μια νέα ευρωπαϊκή πορεία, «με ακραίο νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα, με περικοπές μισθών, κατάργηση εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, αλλά και περιορισμό της κυριαρχίας των κρατών μελών».

Ειδικότερα, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής δήλωσε: «Είχαμε από νωρίς τονίσει ότι χρησιμοποιούσαν την Ελλάδα ως ένα πειραματόζωο, για να δοκιμαστούν οι αντοχές των λαών της Ευρώπης. Η σημερινή απόφαση Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επιβεβαιώνει αυτή την εκτίμηση.»

» Η νέα Δημοσιονομική Συνθήκη που υιοθετήθηκε σήμερα από τους ηγέτες των περισσοτέρων κρατών της ΕΕ, χαράζει μια νέα ευρωπαϊκή πορεία, με ακραίο νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα, με περικοπές μισθών, κατάργηση εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, αλλά και περιορισμό της κυριαρχίας των κρατών μελών.»

» Προβλέπει νέα βάρη για τους εργαζόμενους, νέες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, επιτήρηση της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής των ‘απείθαρχων’ κρατών μελών, με ποινές και κυρώσεις, όχι μόνο από τα θεσμικά όργανα, αλλά και από τα ισχυρά κράτη-μέλη της Ένωσης.»

» Η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, δεν είχε καμία νομιμοποίηση να συναινέσει σε αυτό το τερατούργημα.»

«Αυτή η Συνθήκη χρειάζεται άμεσα να τεθεί υπ' όψιν του ελληνικού λαού, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να καταδικάσει με δημοψήφισμα την οικονομική εξαθλίωση και την κοινωνική βαρβαρότητα που έχουν σχεδιάσει για τους λαούς της Ευρώπης» καταλήγει ο κ. Χουντής.

Πηγή: in.gr