current views are: 1

4 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση07:23

«Κλείδωσαν» οι εκλογές για 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου- Υπέρ της συγκυβέρνησης στελέχη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Αλλαγή κλίματος διαπίστωσε ο κ. Λ. Παπαδήμος στις Βρυξέλλες αλλά και αγωνία για τις εκλογές και τη συνέχιση του προγράμματος σταθερότητας.

Δημοσίευση 07:23’
αρθρο-newpost

Αλλαγή κλίματος διαπίστωσε ο κ. Λ. Παπαδήμος στις Βρυξέλλες αλλά και αγωνία για τις εκλογές και τη συνέχιση του προγράμματος σταθερότητας.

Αλλαγή κλίματος διαπίστωσε ο κ. Λ. Παπαδήμος στις Βρυξέλλες αλλά και αγωνία για τις εκλογές και τη συνέχιση του προγράμματος σταθερότητας. Ο Πρωθυπουργός κινείται με την εκτίμηση ότι όλες οι θεσμικές υποχρεώσεις που σχετίζονται με το PSI και τη δανειακή σύμβαση θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαρτίου, οπότε ανοίγει ο δρόμος των εκλογών. Σενάρια συγκυβέρνησης ήδη ταράσσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ καθώς στελέχη και των δύο κομμάτων τάσσονται υπερ αυτής της κατεύθυνσης. 

Ενδεικτικό είναι ότι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος πρόσφατα τοποθετήθηκε ξεκάθαρα υπέρ της συγκυβέρνησης κομμάτων. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από την πλευρά του σε συνέντευξή του σήμερα διευκρινίζει ότι θεωρεί απαραίτητη τη συνεργασία και τη συνεννόηση ανάμεσα στα κόμματα, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των εκλογών, ενώ ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε προ ολίγων ημερών ότι θα καλοδεχόταν συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. λόγω της κρίσης που διέρχεται καθώς μια κυβέρνηση η οποία θα προκύπτει από τη στήριξη των δύο κομμάτων θα είναι αποτελεσματικότερη. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης , σε συνέντευξή του σήμερα στο Βήμα της Κυριακής, αναφέρει ότι στις συζητήσεις μεταξύ των δυο κομμάτων μετέχουν βουλευτές, συνδικαλιστές, πολιτικά στελέχη, διανοούμενοι και επιχειρηματίες ενώ δεν δηλώνει ποιον στηρίζει για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και ζητεί εκλογές από τη βάση με κάλπη.

Σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών η 29η Απριλίου παραμένει στο τραπέζι, αλλά λόγω… Πάσχα δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτείνουν ως καταλληλότερη της 6η Μαΐου. Μία ημερομηνία στην οποία δεν προκύπτει ότι έχει πρόβλημα ούτε η ΝΔ υπό την προϋπόθεση ότι όοι εκκρεμότητες αναφορικά με το  κούρεμα και τη νέα δανειακή σύμβαση θα ολοκληρωθούν ομαλά.


σχετικα αρθρα