«Παραμένω αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. Η πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σοβαρό κίνδυνο, πληρώνοντας πολύ βαρύ τίμημα για λάθη δεκαετιών - δικά μας και των εταίρων μας στην ευρωζώνη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά την προσφώνησή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο κατά το επίσημο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο για την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Όπως είπε ο κ. Παπούλιας, «έχει μεγάλη σημασία να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν αυτή η δοκιμασία και να περάσουμε όλοι μαζί απέναντι, χωρίς να μείνει κανείς πίσω. Είναι υποχρέωσή μας να αναλώσουμε όλες τις δυνάμεις για τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης, για να μην βρουν έδαφος ακρότητες και φανατισμοί που ευνοούνται σε τέτοιες συνθήκες».

Πρόσθεσε ότι τώρα κρίνεται όχι μόνο η διαγενεακή δικαιοσύνη, αλλά και ο ανθρωπισμός μας. «Έχουμε χρέος πρώτα πρώτα απέναντι στη νέα γενιά αλλά και απέναντι σε όσους βυθίζονται ήδη στη φτώχεια να κάνουμε ατομικές και συλλογικές υπερβάσεις γρήγορα, να τα αλλάξουμε όλα - για να μείνουν κάποια, τα σημαντικότερα και τα πρέποντα». 

Ιερώνυμος: Έχουμε παράπονα απο την κυβέρνηση 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, φεύγοντας από τον Άγιο Διονύσιο, δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις πικρίες που φέρεται να έχει διατυπώσει για τη συνεργασία της Εκκλησίας με τα διάφορα υπουργεία.

Η Εκκλησία, είπε ο Αρχιεπίσκοπος, τη λίγη περιουσία που της απέμεινε θέλει να συνεργασθεί με το κράτος για να την αξιοποιήσει και τα προϊόντα της αξιοποίησης της να πάνε στις ευπαθείς ομάδες. Ποια είναι η πίκρα μου; Όταν βλέπουμε να μην συνεννοούμεθα και οι μεν ξένοι με το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ που κατετέθη πρόσφατα μπορούν μέσα σε λίγες ημέρες να πάρουν εκτάσεις, να κάνουν φωτοβολταϊκά, και το τίμημα το ορίζουν αυτοί πόσο θα είναι και μείς ως Εκκλησία που έχουμε εκτάσεις και λέμε κι εμείς να κάνουμε φωτοβολταϊκά και τα χρήματα να πάνε για τους φτωχούς ανθρώπους δεν βρίσκουμε ανταπόκριση, τόνισε.

Πηγή: protothema.gr / in.gr