«Τρέμω στην ιδέα την επομένη των εκλογών στη Βουλή να έχουμε μια πανσπερμία κομμάτων. Η Βουλή να είναι ένα Jurassic park, από μικρά κόμματα τα οποία απλά θα εκφράζουν ένα καταγγελτικό λόγο, έναν αντιευρωπαϊκό λόγο και δεν θα πιστεύουν στην παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5». «Κυριολεκτικά θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας για τη χώρα και θα πρέπει να αγωνιστούμε, με νύχια και με δόντια για την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, έτσι ώστε να υπάρχει ισχυρή πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή που να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι εκλογές αυτές είναι πάρα πολύ κρίσιμες. Η χώρα βρίσκεται σ' ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, ίσως, το τρίτο κρισιμότερο μετά τον πόλεμο και στη Νέα Δημοκρατία βρισκόμαστε σε προεκλογικούς ρυθμούς, από τη στιγμή που ολοκληρώνεται η αποστολή αυτής της κυβέρνησης». Σχετικά με το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νεάς Δημοκρατίας.

O κ. Χαρακόπουλος είπε: «Η Γραμματεία Προγράμματος δουλεύει εδώ και πάρα πολύ καιρό με θεματικές ομάδες εργασίας, για το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος. Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται το πρόγραμμά αυτό, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης. Θα υπάρξουν θεματικές συνδιασκέψεις και κάποιο προγραμματικό Συνέδριο. Συνεπώς, μέχρι τις εκλογές θα υπάρξουν όλες εκείνες οι διαδικασίες που χρειάζονται προκειμένου να επικοινωνήσουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα εστιαστεί, κυρίως, σ' ένα χρονοδιάγραμμα αναπτυξιακών μέτρων. Στόχος μας είναι να πείσουμε την ελληνική κοινωνία για το σημαντικό διακύβευμα που έχουμε μπροστά μας σ' αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Τέλος, ο κ. Χαρακόπουλος μίλησε για τις προϋποθέσεις, ώστε να υπάρξει συνεργασία των κομμάτων. «Για να υπάρξει συνεργασία κομμάτων θα πρέπει να υπάρξει μια προγραμματική σύγκλιση. Εμείς έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση σε πολλά ζητήματα σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Εδώ και καιρό η Νέα Δημοκρατία επιμένει ότι η χώρα με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική οδηγείται στην ύφεση. Πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με το κόμμα εκείνο το οποίο κατ' εξοχήν οδήγησε τη χώρα στην ύφεση;»