current views are: 1

6 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση12:34

Το παρασκήνιο που έφερε την Άννα στο υπουργείο Ανάπτυξης και τον Μπαμπινιώτη στο Παιδείας

Έπειτα από ένα πολυήμερο «θρίλερ» για το πρόσωπο που θα αναλάμβανε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά και την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή, σε μίνι ανασχηματισμό και αλλαγή ηγεσίας σε τρία υπουργεία προχώρησε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Δημοσίευση 12:34’
αρθρο-newpost

Έπειτα από ένα πολυήμερο «θρίλερ» για το πρόσωπο που θα αναλάμβανε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά και την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή, σε μίνι ανασχηματισμό και αλλαγή ηγεσίας σε τρία υπουργεία προχώρησε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Έπειτα από ένα πολυήμερο «θρίλερ» για το πρόσωπο που θα αναλάμβανε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά και την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή, σε μίνι ανασχηματισμό και αλλαγή ηγεσίας σε τρία υπουργεία προχώρησε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος. Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τοποθετήθηκε όπως αναμενόταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με υφυπουργό τον Ελευθέριο Οικονόμου ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης αναλαμβάνει η Άννα Διαμαντοπούλου, Το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας αναλαμβάνει  ένα πρόσωπο – έκπληξη, ο ακαδημαϊκός Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Ουκ ολίγα ονόματα είχαν ακουστεί για τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον κ. Χρυσοχοΐδη να είναι το επικρατέστερο και να ακολουθούν εκείνα του κ. Λευτέρη Οικονόμου και του κ. Κωστή Χατζηδάκη. Η ΝΔ, ωστόσο είχε εξαρχής αποκλείσει το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί εκ νέου στέλεχός της σε υπουργική θέση.

Για τον ίδιο λόγο, αποκλείστηκε την τελευταία στιγμή και ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλος από τη θέση του υπουργού Παιδείας με αποτέλεσμα ο κ. Παπαδήμος να καταλήξει τελικά στην επιλογή ενός μη πολιτικού προσώπου, του κ. Μπαμπινιώτη.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν ενήμερος εδώ και ημέρες για την μετακίνησή του και είχε συμφωνήσει εξαρχής στην όποια απόφαση του πρωθυπουργού, η κυρία Διαμαντοπούλου, από την πλευρά της ενημερώθηκε για τα νέα της καθήκοντα λίγη ώρα πριν την επίσημη ανακοίνωση.

Ο κ. Μπαμπινιώτης που αναλαμβάνει υπουργός Παιδείας, με σημερινές του δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό 9 τόνισε: «Ποτέ δεν είχα πολιτικές βλέψεις, για θέσεις και αξιώματα, κάνω μία εξαίρεση από τον εαυτό μου και τη συνείδησή μου για τη χώρα και η στιγμή δεν χωρά αρνήσεις όταν η χώρα καλεί».

Όσο για τον περιορισμένο χρονικό ορίζοντα της κυβέρνησης και της υπουργικής του θητείας,ο νέος υπουργός Παιδείας ήταν σαφής: «Γνωρίζω, είπε, την εκπαίδευση από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο, ο χρόνος είναι εξαιρετικά μικρός για να υποσχόμαστε πράγματα μέσα σε δύο μήνες, θα πρέπει απλώς να καλλιεργηθεί ένα κλίμα και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις».

Σημειώνεται ότι πριν την οριστική απόφαση για τον μίνι ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε μαραθώνιες συσκέψεις και επαφές με τους κ. Παπανδρέου και Σαμαρά.

Ο Λουκάς Παπαδήμος επιδιώκει να περάσει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν θα είναι «υπηρεσιακή» και θα συνεχίσει να εργάζεται καθώς υπάρχουν πάρα πολλές εκκρεμότητες. 

Αυτό κατέστησε σαφές και με δηλώσεις του την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η προεκλογική περίοδος θα είναι περίοδος εργασίας για την κυβέρνηση και τα μέλη της. 

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα πραγματοποιηθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια σήμερα το μεσημέρι στις 15:30.


σχετικα αρθρα