«Διυλίζουν τον κώνωπα και αφήνουν την κάμηλο να περάσει», υποστήριξε με σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στην εξαίρεση ομολόγων των ΔΕΚΟ από το «κούρεμα». Υποστήριξε ότι «στην περίπτωση αυτή, δεν είναι κάμηλος, (αλλά) είναι ελέφαντας» και τόνισε ότι «κάποια στιγμή πρέπει να σοβαρευτούν, γιατί ο μη προνομιούχος τα βλέπει όλα αυτά και απογοητεύεται. Και η απογοήτευση είναι κακός σύμβουλος».

Ο κ. Καρατζαφέρης, σε άλλη του δήλωση, αναφέρθηκε στο θέμα των οφειλών του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ στη ΔΕΗ και έκανε λόγο για την ανάγκη ύπαρξης ενός κράτος δικαίου, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια. «Έτσι τα βλέπει η κυβέρνηση. Νομίζω ότι δεν μπορεί να συλλαμβάνεται ο μικροοφειλέτης, να τον απειλούν με κατάσχεση και την ίδια στιγμή να οφείλονται εκατομμύρια ευρώ. Επιτέλους, χρειάζεται να υπάρξει ένα κράτος δικαίου που σήμερα δυστυχώς δεν υφίσταται», είπε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σχολιάζοντας δήλωση του υπουργού Υγειας Ανδρέα Λοβέρδου, περί συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ και τη «Δημοκρατική Αριστερά», υποστήριξε ότι «παραπαίει το κατεστημένο».

Ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε, τέλος, ότι ο διπολισμός έχει χάσει την αυτοκυριαρχία του και εκτίμησε ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντηση. «Όχι σε εκείνους οι οποίοι είναι προσκυνημένοι», κατέληξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.