current views are: 1

6 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση13:25

Χατζηδάκης: Δεν δέχτηκα καμία κρούση να αναλάβω το υπουργείο Ανάπτυξης

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στον «ΒΗΜΑ 99,5», διέψευσε πως του έγινε πρόταση να αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης. «Δεν είχα καμία βολιδοσκόπηση από κανέναν. Δεν ασχολήθηκα  για λόγους λεπτότητας με το πώς κυκλοφόρησαν αυτές οι φήμες». 

Δημοσίευση 13:25’
αρθρο-newpost

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στον «ΒΗΜΑ 99,5», διέψευσε πως του έγινε πρόταση να αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης. «Δεν είχα καμία βολιδοσκόπηση από κανέναν. Δεν ασχολήθηκα  για λόγους λεπτότητας με το πώς κυκλοφόρησαν αυτές οι φήμες». 

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στον «ΒΗΜΑ 99,5», διέψευσε πως του έγινε πρόταση να αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης. «Δεν είχα καμία βολιδοσκόπηση από κανέναν. Δεν ασχολήθηκα  για λόγους λεπτότητας με το πώς κυκλοφόρησαν αυτές οι φήμες».  «Εδώ πια είμαστε σε μία εποχή που και τίποτα να μην κάνεις πάλι η στάση σου μπορεί να παρεξηγηθεί. Άλλωστε ξέρετε ότι και να γίνει κανείς υπουργός ή βουλευτής, αύριο-μεθαύριο, δεν είναι, όπως ήταν παλιότερα. Ένας σταυρός στο ψηφοδέλτιο είναι και ένας μικρός σταυρός στην πλάτη του καθενός». 

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως πρέπει να υπάρξει κλίμα εθνικής ενότητας. «Αυτό που χρειάζεται είναι ο τόπος να μην γίνει ένα απέραντο φρενοκομείο. Κανένα τρελό-σπιτο δεν βρήκε άκρη στα προβλήματά του. 

Πρέπει να υπάρξει συνειδητοποίηση της κρισιμότητας της κατάστασης. Λυπούμαι να πω, ότι αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση, υπήρξε η αίσθηση ότι τώρα τα πράγματα θα πάνε καλά, ότι αποφύγαμε τον κίνδυνο (της χρεοκοπίας). 

Αλλά  με τον αυτόματο πιλότο δεν θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Υπάρχουν προβλήματα κάθε μέρα, πρέπει να ολοκληρωθεί το PSI, πρέπει να προχωρήσουν τα άλλα  μέτρα που έχουμε συμφωνήσει. Υπάρχει ανηφορική πορεία και θα υπάρχει και πριν από τις εκλογές και μετά τις εκλογές». 

Για την πορεία της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε: «Ο καλύτερος οιωνός για τη ΝΔ είναι η προσπάθεια που θα κάνει σε σχέση με τις προγραμματικές της θέσεις, το ρεαλισμό των θέσεων αυτών και την πειστικότητα της ηγετικής της ομάδας. Έχει καταρρεύσει το ΠΑΣΟΚ. 

Επομένως, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι  του κόσμου, που ψάχνει μία λύση  ευρωπαϊκή στο χώρο του ρεαλισμού, πέρα από τις λογικές του λαϊκισμού και των άκρων,  θα στραφεί στη Νέα Δημοκρατία. Γι’ αυτό πρέπει να πείσουμε με αυτά που θα πούμε και με αυτά που θα δείξουμε. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε μία πειστική εναλλακτική λύση. 

Αυτό που χρειάζεται, μετά τις εκλογές, είναι αποτελεσματικότητα , διότι από τη μία θα έχουμε να πιάσουμε με τα χέρια μας αναμμένα κάρβουνα, κι από την άλλη κοινωνική δικαιοσύνη. Διότι, αν έχεις απέναντί σου τον κόσμο, ο οποίος αισθάνεται φτωχός, θα είναι σαν να χτίζουμε παλάτια στην άμμο». 

«Αυτό που χρειάζεται, είναι όλοι οι Έλληνες να κάτσουμε και να αντιληφθούμε ότι είμαστε σε ένα πλοίο και δεν πρόκειται -όταν θα βουλιάξει το πλοίο- να γλιτώσει κανένας, σε όποια θέση και να ταξιδεύει. Χρειάζεται η ενότητα. 

Αλλά θεωρώ ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  -που πιστεύω ότι θα προκύψει από τις εκλογές- , θα δουλέψει με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, για να γιατρέψει τις πληγές και να μπει ο τόπος σε μία νέα πορεία. Χρειαζόμαστε καινούριο κλίμα , καθώς και μία σταθερή κυβέρνηση». 

Τέλος, για τους βουλευτές του ΛΑΟΣ που προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία, είπε: «Οι βουλευτές που προσχώρησαν, δέχτηκαν τις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας. Όλοι μας, εμείς και εκείνοι, θα κριθούμε από τους πολίτες που θα ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές».  
 


σχετικα αρθρα