«Η προσέλευση στην εκλογική διαδικασία θα είναι στοιχειωδώς αξιοπρεπής και όλοι θα πρέπει να τοποθετηθούν και στο θέμα των συμμαχιών», επεσήμανε σήμερα ο Γιώργος Πεταλωτής, μιλώντας στο ραδόφωνο της ΝΕΤ. «Θα πρέπει να μην χτυπάμε στο γάμο του Καραγκιόζη, αλλά θα πρέπει συγκεκριμένα και μέσα από πολιτικά κριτήρια και πολιτική συζήτηση, να καθορίσουμε και τις τυχόν συμμαχίες μας μετά τις εκλογές», τόνισε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, να σκεφτούμε το τι θα κάνουμε. Θα πρέπει να τα έχουμε ξεκαθαρίσει πιο μπροστά. Η συζήτηση περί συμμαχιών δεν είναι μια συζήτηση ταμπού. Είναι μια πολιτική συζήτηση και φυσικά θα πρέπει να την έχουμε ξεκάθαρη και ως χώρος και ως ΠΑΣΟΚ».

Θετική, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υποκαταστήσει τα καταστήματα τροφίμων, χαρακτήρισε, επίσης, την κίνηση με την απευθείας προμήθεια από τους παραγωγούς, προϊόντων, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης.

«Το γεγονός ότι ο κόσμος άρχισε να αντιμετωπίζει την κρίση με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, το θεωρώ θετικό, αρκεί να μην ξεφύγουμε (και) να μην υποκαταστήσουμε τα καταστήματα τροφίμων. Οι μεσάζοντες πάντα ήταν ένα ζήτημα, τους οποίους κυνηγάμε σαν φαντάσματα ως ελληνική Πολιτεία και ποτέ δεν τους πιάνουμε».