Να πουν την αλήθεια κάλεσε σήμερα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ τους πολιτικούς ενόψει των επερχόμενων εκλογών σημειώνοντας ότι «οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να μην στοχεύουν στον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού και της ανάπτυξης». Ο βουλευτής της ΝΔ εξήγησε ότι η πολιτική ζωή της χώρας «στηρίχθηκε εν πολλοίς σε ψέμματα», τα οποία ήταν «ψέμματα που αποσκοπούσαν να χαϊδέψουν τα αυτιά των πολιτιών». Ο κ. Σπηλιωτόπουλος τονίζοντας ότι ο κόσμος δεν έχει πια υπομονή επισήμανε την ανάγκη «να πούμε αλήθειες» σημειώνοντας ότι ο κόσμος δεν έχει πια υπομονή.
 
«Ο λαϊκισμός φάνηκε ότι καλά κρατεί και στην τελευταία ψηφοφορία της Βουλής  με τις διαγραφές που γίνανε στα μεγάλα κόμματα τα οποία είναι κόμματα ευθύνης.  Ο λαϊκισμός δεν έχει ξεριζωθεί ακόμα από το πολιτικό μας σύστημα», συνέχισε ο κ. Σπηλιώτοπουλος. «Δεν θα υπάρχει περίοδος χάριτος. Πρέπει να μιλάμε πια πολύ συγκεκριμένα και πολύ ειλικρινα» επεσήμανε. 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας, απάντησε πως ο στόχος της αυτοδυναμίας δεν είναι ανέφικτος ενώ σημείωσε ότι οι δημοσκοπήσεις είναι φωτογραφίες της στιγμής.