Με την «τρόικα» για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου, ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αλλά και στο έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν στην απόφαση να διαπραγματευτεί το πρώτο και το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με τα επώδυνα αλλά αναγκαία μέτρα λιτότητας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ευκαιρία και χρόνο για να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και ζήτησε να αναγνωριστεί το ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν δείξει ωριμότητα και έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος στους ώμους τους.

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη υποστήριξης των προσπαθειών που καταβάλλει η Ελλάδα και στήριξης των δυνάμεων που προωθούν προοδευτικές πολιτικές και αλλαγές, απέναντι στις δυνάμεις του φόβου, του εξτρεμισμού και του λαϊκισμού.