current views are: 1

7 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση10:49

Ο Μπαμπινιώτης πιστεύει σε ένα «μοντέλο» Μόντι για την Ελλάδα

«Το διάστημα είναι πολύ μικρό και δεν πάω για να παραστήσω τον υπουργό, ούτε για να κάνω όνομα», τόνισε με δηλώσεις του σήμερα το πρωί στο Βήμα 99,5 ο νέος υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Δημοσίευση 10:49’
αρθρο-newpost

«Το διάστημα είναι πολύ μικρό και δεν πάω για να παραστήσω τον υπουργό, ούτε για να κάνω όνομα», τόνισε με δηλώσεις του σήμερα το πρωί στο Βήμα 99,5 ο νέος υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης.

«Το διάστημα είναι πολύ μικρό και δεν πάω για να παραστήσω τον υπουργό, ούτε για να κάνω όνομα», τόνισε με δηλώσεις του σήμερα το πρωί στο Βήμα 99,5 ο νέος υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης. «Ένα όνομα το έχω μέσα από τη δουλειά μου. Πάω να αντιμετωπίσω, αυτή ήταν η παράκληση του πρωθυπουργού  κ Παπαδήμου, να βοηθήσω αυτή τη στιγμή, να περάσουν αυτές οι δύσκολες ώρες και να δημιουργήσουμε ένα κλίμα που θα βοηθήσει τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαμπινιώτης και πρόσθεσε ότι «αυτό ισχύει και στο χώρο της Παιδείας με τους γονείς, τους μαθητές, με τους φοιτητές, με τα πανεπιστήμια . Εκεί θα κοιτάξω να βοηθήσω όσο γίνετα».
 
Πρέπει κανείς να έχει αίσθηση ορίων. Πιστεύω ότι αυτή την αίσθηση την έχω και ξέρω μέχρι που φτάνει κανείς, τι μπορεί να κάνει και τι δεν πρέπει να κάνει. Απλώς μια στράτευση, σε μια περίοδο τέτοια, νομίζω ότι είναι υποχρέωση όλων  των πνευματικών ανθρώπων. Για μένα δε ειδικά σ ένα χώρο που τον γνωρίζω από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο>>.  

Σε ερώτηση για το εάν το μοντέλο Μόντι θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στη χώρα μας, ο νέςο υπουργός Παιδείας απάντησε:

«Εάν εξασφαλιστεί στους ανθρώπους αυτούς ότι μπορούν, πράγματι, να κάνουν νέα πράγματα και να προσφέρουν και να είναι ουσιαστική η παρουσία τους και να μην είναι μια διαχείριση για να βάζουν μόνο υπογραφές, πιστεύω ναι ότι υπάρχουν στην Ελλάδα άνθρωποι οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Όμως πρέπει να εξασφαλιστούν αυτές οι προϋποθέσεις.  Κι αυτό δεν είναι, καθόλου, αυτονόητο». 


σχετικα αρθρα