«Οι εκλογές θα γίνουν στο 15νθήμερο 29 Απριλίου με 13 Μαΐου», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, μιλώντας στο Ράδιο 9, αφού τόνισε ότι «με κανέναν τρόπο δεν υπάρχει περιθώριο να πάμε πίσω τις εκλογές». «Τότε πρέπει να γίνουν, γιατί είναι η στιγμή που ο λαός πρέπει ν’ αποφανθεί σε ποιον θέλει ν’ αναθέσει την ευθύνη διακυβέρνησης και ποιες πολιτικές επιλέγει ο ίδιος για την αντιμετώπιση της κρίσης είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ευθυμίου επεσήμανε ότι «ο πολίτης, δικαίως αυτή τη στιγμή, περιμένει από τα κόμματα την πρόταση εξόδου και βιώνει τη δική του βύθιση σε μια ύφεση που θέλω να τονίσω και μιλώντας δημόσια στη Βουλή έχω πει, ότι ούτε αυτή η δανειακή σύμβαση λύνει το θέμα. Απλώς μας προσφέρει καλύτερο έδαφος για να το λύσουμε. Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής γιατί μόνο η αλήθεια κατά τη γνώμη μου αξίζει και έχει νόημα».

«Το πιο σημαντικό πράγμα που έχει συμβεί τον τελευταίο καιρό είναι το λεγόμενο "κίνημα της πατάτας", που ορισμένοι το λένε με ειρωνικό τρόπο. Είναι η πιο υγιής εκδήλωση που έγινε στον οικονομικό τομέα, το τσάκισμα του παρασιτικού κεφαλαίου των μεσαζόντων, το οποίο είναι εξαπλωμένο σε όλες τις περιοχές της οικονομικής παραγωγής» είπε ο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας: «Αντί ν’ αγκαλιάζουμε αυτά τα κινήματα και αντί η πολιτεία να είχε προβλέψει να τα διευκολύνει, τα βλέπουμε απλώς ως κοινωνική δράση από τα κάτω. Εγώ όμως αυτό θεωρώ ευθύνη της πολιτικής. Αυτά που θα μπορούσαν να γίνουν και να διευκολυνθούν με κεντρικό σχεδιασμό του κράτους να τα βλέπουμε από τους πολίτες και να μην έχουν γίνει ακόμα κτήμα της συνολικής συμπεριφοράς μας».