Την οργή του Χρήστου Παπουτσή προκάλεσαν οι σημερινές αιχμές του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντώντας στη δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη για την κατάσταση στην ομάδα ΔΙΑΣ και τη μείωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της, σε επιστολή του τονίζει ότι παρέλαβε λιγότερες μοτοσυκλέτες από όσες υπάρχουν σήμερα καθώς και ότι ο αριθμός των ανδρών δεν έχει μειωθεί αλλά αντιθέτως έχει αυξηθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπουτσής αναφέρει δηκτικά ότι για τα στοιχεία αυτά θα μπορούσαν να ενημερώσουν τον κ. Χρυσοχοΐδη τόσο οι δύο Υφυπουργοί, κκ Μ. Όθωνας και Ελ. Οικονόμου καθώς και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγος Ν. Παπαγιαννόπουλος ότι  στις 7/5/10 η δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ  ανερχόταν σε 1916 άτομα, ενώ στις 7/3/12 η δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ ανέρχεται σε 1986 άτομα.

«Οι 190 υπηρετούν στο κέντρο διοικητικής υποστήριξης και συντονισμού των επιχειρήσεων στις πέντε διευθύνσεις των περιφερειακών γραφείων. Σήμερα, από τα 1986 στελέχη της ομάδας ΔΙΑΣ, 100 είναι τραυματίες, 353 βρίσκονται είτε σε εκπαίδευση, είτε σε κανονική, είτε σε αναρρωτική άδεια. Βρίσκεται σε εξέλιξη η εξέταση 1200 αστυνομικών και ειδικών φρουρών προκειμένου να επιλεγούν για τις ομάδες δίκυκλης αστυνόμευσης. Ήδη, στον πρώτο κύκλο έχουν εξεταστεί 417 και έχουν επιλεγεί 48 για τη ΔΙΑΣ και 48 για τη ΔΕΛΤΑ.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση ακόμη 700 αστυνομικών προκειμένου να επιλεγούν οι κατάλληλοι. Στις 7/5/10 τα δίκυκλα ήταν 1077 σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.  Στις 7/3/12 τα δίκυκλα είναι 1137, εκ των οποίων 813 σε επιχειρησιακή ετοιμότητα μετά από δύο χρόνια διαρκούς επιχειρησιακής χρήσης.

Έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός για την αγορά 50 καινούριων μηχανών και η διαδικασία ολοκληρώνεται σε ένα μήνα. Ενώ, έχουν δεσμευτεί στον προϋπολογισμό 1 εκ ευρώ για την αγορά άλλων 100 μηχανών, για την οποία ετοιμάζεται η προκήρυξη του διαγωνισμού».