current views are: 1

8 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση19:44

Καψής-Μιχελάκης: Εκλογές μόλις η κυβέρνηση Παπαδήμου ολοκληρώσει την αποστολή της

Στη θέση ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου βασίστηκε στη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να εκπληρώσει μία συγκεκριμένη αποστολή και μετά την ολοκλήρωσή της η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές» συμφώνησαν ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ.

Δημοσίευση 19:44’
αρθρο-newpost

Στη θέση ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου βασίστηκε στη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να εκπληρώσει μία συγκεκριμένη αποστολή και μετά την ολοκλήρωσή της η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές» συμφώνησαν ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ.

Στη θέση ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου βασίστηκε στη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να εκπληρώσει μία συγκεκριμένη αποστολή και μετά την ολοκλήρωσή της η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές» συμφώνησαν ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ. Στην εκδήλωση, με θέμα «Υπάρχει ανεξαρτησία του Τύπου από τις κυβερνήσεις της Ελλάδας;» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κοινού, είπε ότι ο Τύπος συνέτεινε στην συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, καθώς τα κόμματα, καίτοι αναγνώριζαν την ανάγκη, βρέθηκαν κάτω από ασφυκτική πίεση της κοινής γνώμης. Ωστόσο πρόσθεσε «τα μέσα ενημέρωσης δεν μπορούν να παρατείνουν τον βίο της κυβέρνησης εφόσον υπάρχει μία συγκεκριμένη συμφωνία».

«Η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει προέλθει από συμφωνία των πολιτικών αρχηγών, έχει συγκεκριμένη αποστολή να επιτελέσει, που είναι το PSI και η δανειακή συμφωνία και μ΄ αυτή την έννοια έχει και συγκεκριμένο ορίζοντα. Όταν ολοκληρώσει την αποστολή της η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές» είπε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Μιχελάκης πρόσθεσε ότι «υπάρχουν κάποιες εξουσίες που θέλουν να παρατείνουν τον βίο της κυβέρνησης Παπαδήμου και εκεί συναντώνται και προσωπικές επιδιώξεις και κομματικές διεργασίες. Ωστόσο οι προσπάθειες αυτές έχουν πέσει στο κενό. Μόλις ολοκληρωθεί η αποστολή της κυβέρνησης θα πάμε σε εκλογές για να αναδειχθεί μία κυβέρνηση με εντολή να βγάλει την χώρα από την κρίση».

Οι δύο εκπρόσωποι αναφέρθηκαν στις δύσκολες σχέσεις της πολιτικής εξουσίας με τα Μέσα Ενημέρωσης.

Ο κ. Καψής είπε ότι η εκάστοτε κυβέρνηση έχει τρόπους να παρέμβει στα μέσα ενημέρωσης μέσω θεσμικού ελέγχου, οικονομικού ελέγχου, διοικητικού ελέγχου, προσθέτοντας ότι «στην χώρα μας υπάρχει θεσμική αυθαιρεσία, αφού οι περισσότεροι σταθμοί λειτουργούν με προσωρινές άδειες που ανανεώνονται. Αυτή η θεσμική αυθαιρεσία δίνει μεγάλες δυνατότητες σε μία κυβέρνηση που θα θελήσει να τις εκμεταλλευτεί. Έχει όμως κι άλλες δυνατότητες επηρεασμού μία κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα, διορίζοντας δημοσιογράφους σε κρατικές θέσεις».

Παράλληλα, έκανε αναφορά σε περίπτωση υπουργού που είχε διορίσει όλους τους δημοσιογράφους που κάλυπταν το αντικείμενο του υπουργείου του. «Υπάρχουν δυνατότητες χειραγώγησης, αλλά δεν είναι όλα τα μέσα ενημέρωσης ίδια και πολλά έχουν την δυνατότητα να αμύνονται, υπάρχουν πολλές αντίρροπες δυνάμεις αλλά και θεσμικά αντίβαρα στην προσπάθεια χειραγώγησης του Τύπου», ανέφερε ο κ. Καψής.

Από την πλευρά του κ. Μιχελάκης είπε ότι οι δημόσιες μορφές εξουσίας προσπαθούν να επηρεάσουν τα μέσα ενημέρωσης. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο του κώδικα δεοντολογίας των δημοσιογράφων ως ασπίδα προστασίας αλλά και ως «οδηγό» για την αξιοπρεπή άσκηση του λειτουργήματός τους. «Η πληροφορία δεν είναι μόνο εμπορεύσιμο προϊόν, είναι και κοινωνικό αγαθό και η διαχείρισή της απαιτεί προσοχή» είπε χαρακτηριστικά.


σχετικα αρθρα