Ικανοποιημένος για την έκβαση του PSI, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, εκθειάζοντας την προσπάθεια της Ελλάδας. «Πρέπει να σεβαστούμε τα επιτεύγματα των ανθρώπων στην Ελλάδα και όλα αυτά που ο ελληνικός λαός επωμίζεται αυτόν τον καιρό. Το ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση αξίζει τον σεβασμό μας και όχι υπεροπτικούς τόνους», είπε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός.

Ο κ. Βεστερβέλε είπε ακόμη ότι η Γερμανία στέκεται με αίσθημα σεβασμού και αλληλεγγύης προς τους Έλληνες, οι οποίοι, όπως λέει, «ξεκίνησαν έναν δύσκολο δρόμο που θα τους οδηγήσει σε σταθερή δημόσια οικονομία και σε ανάπτυξη».

«Αυτοί οι άνθρωποι, που πρέπει να επωμιστούν τις μεταρρυθμίσεις, δεν ευθύνονται για την προηγούμενη πολιτική αποτυχία. Είναι σημαντικό να δείξουμε αλληλεγγύη και μεγάλη διακριτικότητα όταν μιλούμε για την Ελλάδα ή όταν μιλούμε με την Ελλάδα και τους πολίτες της» είπε ακόμα.

«Δεν υπάρχει ακόμη λόγος να μην είμαστε σε εγρήγορση, αλλά υπάρχει ένας καλός λόγος να είμαστε και πάλι αισιόδοξοι» προσθέτοντας ότι «η κατάσταση στην Ελλάδα εξελίσσεται», ενώ η Ευρώπη «δείχνει ότι σε μια δύσκολη περίοδο έχει την ικανότητα να διαπραγματευτεί και ότι η πλειοψηφία διαθέτει υψηλό επίπεδο λογικής και ετοιμότητα για εποικοδομητική συνεργασία ώστε να ξεπεραστεί η κρίση».