Στην αντεπίθεση πέρασε η Ντόρα Μπακογιάννη από το βήμα του ιδρυτικού συνεδρίου της νεολαίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, υποστηρίζοντας σε υψηλούς τόνους ότι το κόμμα της έγινε εσκεμμένα στόχος.
Η κυρία Μπακογιάννη σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ενοχλούμε πολύ. Και όποιος είχε αμφιβολία, το διαπίστωσε τις τελευταίες 15 ημέρες. Μας στήνουν. Προσπαθούν να μας εμπλέξουνε, να μας μειώσουν στο μεγαλύτερο μας πλεονέκτημα που είναι ότι δεν φοβόμαστε κανέναν... Και να ξέρετε ότι δεν θα έμπαιναν στον κόπο αυτοί, που μας στήνουν, αν η Δημοκρατική Συμμαχία ήταν πράγματι ένα κόμμα του 2% ή του 1,5%»

 Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας εμφανίστηκε βέβαιη για την επιτυχία του κόμματος της στις επικείμενες εκλογές, ενώ τόνισε ότι ποτέ άλλοτε δεν υπήρξαν τόσα κόμματα να διαγωνίζονται να καταστρέψουν την Ελλάδα. «Διαγωνίζονται πώς θα πάει η Ελλάδα πίσω στη δραχμή και θα ξαναγίνει ψωροκώσταινα, πώς θα μείνει χωρίς συμμαχίες. Επενδύουν στην οργή, στον θυμό, στην απελπισία του Έλληνα. Ο δύσκολος δρόμος είναι αυτός που επιλέξαμε εμείς που λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Στόχος και υπόσχεση της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη νέα γενιά είναι μία: Δουλειές, δουλειές, δουλειές».

Όπως είπε η κυρία Μπακογιάννη, η δική της γενιά είναι υπεύθυνη που η Ελλάδα έφτασε στο σήμερα, ενώ όπως τόνισε, ο δικομματισμός παλεύει με παλιές λογικές για να κρατηθεί όρθιος.

Πριν από την ομιλία της ΝτόραςΜπακογιάννη μίλησαν ο προσωρινός γραμματέας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Βασίλης Τσιατσιάμης, και ο γραμματέας της ΚΕ, Γιάννης Οικονόμου.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος της νεολαίας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Χρόνης Διαμαντόπουλος.