current views are: 1

10 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση12:49

Κατά των μετεκλογικών συνεργασιών τάσσεται ο Φώτης Κουβέλης

Απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Δημοσίευση 12:49’
αρθρο-newpost

Απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Όπως είπε ο κ. Κουβέλης, με τη σημερινή πολιτική που ασκείται, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας.

Με κεντρικό άξονα τη θέση του ότι η χώρα χρειάζεται μία άλλη εναλλακτική λύση, μία προοδευτική κυβέρνηση που θα προωθήσει μία διαφορετική πολιτική πρόταση αντιμετώπισης της κρίσης, ο κ. Κουβέλης είπε ότι «αυτό το άμεσο πρόγραμμα δεν είναι μόνο η βάση συζήτησης για ενδεχόμενη συμμετοχή σε κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα είναι και η βάση για προγραμματική αντιπολίτευση και το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο συμμετέχουμε στα κινήματα».

Σχολιάζοντας περαιτέρω τοποθετήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως «είναι φανερό ότι ενώ προσπαθούν να ασκήσουν επικοινωνιακή πίεση επάνω μας, πρακτικά, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις των ίδιων στελεχών, προετοιμάζουν πυρετωδώς το έδαφος για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αριστερό άλλοθι σε μία τέτοια εξέλιξη εμείς δεν θα δώσουμε» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν πρόκειται να εμπλακεί σε τέτοιου τύπου προεκλογικά σενάρια και εικασίες.

Άσκησε, εξάλλου, έμμεσα έντονη κριτική στα άλλα αριστερά κόμματα λέγοντας ότι «το ίδιο πιστεύουμε ότι δεν είναι λύση μία γενική αντιμνημονιακή ενότητα και μία κυβέρνηση Αριστεράς με προγραμματικές θέσεις που στο όνομα του σοσιαλιστικού προτάγματος, όπως μάλιστα το εννοούν αυτές οι δυνάμεις, θα οδηγήσει στη διακοπή της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, στη χρεοκοπία και την καταστροφική επιστροφή στη δραχμή».

Ο κ.Κουβέλης υποστήριξε την ανάγκη ριζικής αλλαγής του πολιτικού συστήματος με αντιμετώπιση των παθογενειών, χωρίς αποδόμηση των δημόσιων δομών και του κοινωνικού κράτους, με δίκαιη κατανομή των βαρών και ισοδύναμα διαφορετικά μέτρα. «Με πολιτικές αντιμετώπισης της ύφεσης και προώθησης ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου. Με συντεταγμένη κοινωνική προσαρμογή και επανεκκίνηση σε νέες ράγες». Επίσης επανέλαβε τον σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της παράταξης του. Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος θα ολοκληρωθούν αύριο, Κυριακή.


σχετικα αρθρα