Με τις ομιλίες Σβόμποντα και Αγιάλα, οι οποίοι εξέφρασαν την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα άρχισε το μεσημέρι του Σαββάτου η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, Μ.Καρχιμάκης. 
«Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη, θα τα καταφέρουμε» τόνισε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή, Χάνες Σβόμποντα και σημείωσε ότι η χώρα είναι μέρος της Ευρώπης και της Ευρωζώνης και έτσι θα παραμείνει. Τόνισε, επίσης,ότι ο δρόμος είναι μακρύς «αλλά θα πολεμήσουμε μαζί», σημειώνοντας ότι ο νέος αρχηγός που θα εκλέξει το ΠΑΣΟΚ θα έχει την πλήρη υποστήριξη τόσο των μελών του Κινήματος όσο και όλης της σοσιαλιστικής οικογένειας της Ευρώπης. 

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Λ. Αγιάλα, σημείωσε ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής όλα αυτά τα χρόνια έχει πάρει ξεκάθαρη θέση στο πλευρό της χώρας και των πολιτών της «που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες, τις οποίες προκάλεσε μία διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση και υπέστησαν τις σφοδρότερες συνέπειες αυτής της κρίσης».

Ο κ. Αγιάλα είπε ακόμη ότι ενώ υπό το βάρος της κρίσης τα κόμματα κλείνονται στον εαυτό τους, το ΠΑΣΟΚ είναι ανοικτό και συνδεδεμένο με τους πολίτες και πως μέσω της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου «είναι το προοδευτικό πρόσωπο της Ελλάδας προς τον κόσμο».

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο απολογισμός της κυβερνητικής διετίας του ΠΑΣΟΚ από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου και η παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του Κινήματος εν όψει των εθνικών εκλογών από τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες.

Οι εργασίες της Κυριακής θα ξεκινήσουν με τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, μετά τη λήξη της οποίας θα συνεχιστεί η Εθνική Συνδιάσκεψη.


Πηγή: in.gr