Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην επίθεση που εξαπέλυσε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος. Σε γραπτή του ανακοίνωση του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης τόνισε ότι «και ο κ. Παπανδρέου και η σημερινή τελευταία ομιλία του ανήκουν στο παρελθόν. Η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται για το αύριο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα, από την Καλαμάτα όπου βρίσκεται για τα εγκαίνια της κεντρικής γέφυρας στην περιμετρική οδό της πόλης, μαζί με τον υπουργό υποδομών Μάκη Βορίδη.

Ο κ. Σαμαράς, σε σαφείς προεκλογικούς τόνους, υπογράμμισε ότι «στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα, ο νους μας πρέπει να είναι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και δοκιμάζονται σήμερα, στους ανέργους και στους συνταξιούχους, γιατί είμαστε η λαϊκή παράταξη που πιστεύει πραγματικά στην ανάπτυξη και του τελευταίου Έλληνα».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στη νέα γέφυρα, τόνισε ότι «λύνει πολλά προβλήματα της Καλαμάτας, δίνει υπεραξία στη γη και ταυτόχρονα αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο ότι εργαζόμαστε και βάζουμε τις υποδομές όλοι οι Έλληνες μαζί, προκειμένου να υπάρχει τουρισμός, γρήγορη διέλευση και πάνω απ' όλα το δικαίωμα στη μαγική λέξη που όλη σήμερα αγωνιζόμαστε και πρωτίστως η παράταξη της ΝΔ, την ανάπτυξη».

Σχετικό θέμα:  Σαμαράς: Ο τόπος χρειάζεται ανάπτυξη