current views are: 1

10 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση15:28

Σε συστράτευση καλεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος

«Το ΠΑΣΟΚ θα μείνει ενωμένο, δυνατό, ανανεωμένο και υπεύθυνο», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αρχίζοντας την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. «Χθες συνέβησαν δύο μεγάλα γεγονότα μία ευκαιρία που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο με υπευθυνοτητα. Χθες αποφυγαμε οριστικά την χρεοκοπία αλλά η κρίση δεν τελείωσε. Χρειάζεται δουλειά, δουλειά, δουλειά», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στην απόφαση για το κουρεμα του χρέους. 

Δημοσίευση 15:28’
αρθρο-newpost

«Το ΠΑΣΟΚ θα μείνει ενωμένο, δυνατό, ανανεωμένο και υπεύθυνο», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αρχίζοντας την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. «Χθες συνέβησαν δύο μεγάλα γεγονότα μία ευκαιρία που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο με υπευθυνοτητα. Χθες αποφυγαμε οριστικά την χρεοκοπία αλλά η κρίση δεν τελείωσε. Χρειάζεται δουλειά, δουλειά, δουλειά», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στην απόφαση για το κουρεμα του χρέους. 

«Το ΠΑΣΟΚ θα μείνει ενωμένο, δυνατό, ανανεωμένο και υπεύθυνο», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αρχίζοντας την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. «Χθες συνέβησαν δύο μεγάλα γεγονότα μία ευκαιρία που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο με υπευθυνοτητα. Χθες αποφυγαμε οριστικά την χρεοκοπία αλλά η κρίση δεν τελείωσε. Χρειάζεται δουλειά, δουλειά, δουλειά», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στην απόφαση για το κουρεμα του χρέους.  «Όλος ο πλανήτης από χθες ξαναμιλάει θετικά για την Ελλάδα. Την βλέπει με άλλο μάτι. Γιατί ο κόσμος από χθες αντιμετωπίζει τους Ελλήνες ως Ευρωπαίους πολίτες, ισότιμους,  αξιοπρεπείς, υπομονετικούς, που πόνεσαν και πονάνε ακόμη λόγω του προγράμματος προσαρμογής», επεσήμανε και συνέχισε τονίζοντας ότι το κλειδί για τη δημοσιονομική πειθαρχία βρίσκεται «στα χέρια των Ελλήνων».  

«Τώρα που η χρεοκοπία αποφεύχθηκε και το αναγνωρίζουν και οι αγορές πανηγυρικά έχει σημασία να μιλήσουμε στον Ελληνα πολίτη πιο αισιόδοξα, πιο ελπιδοφόρα». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε επίσης ότι «Πρέπει να πούμε με απόλυτη ειλικρίνεια ένα μεγάλο συγνώμη για τα πολιτικά λάθη και τις παραλείψεις που βαραίνουν και την παράταξη μας» και συνέχισε «Οφείλουμε να πούμε στον ελληνικό λαό ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις θυσίες, τη μεγάλη προσπάθεια, την αντοχή, έστω και την ανοχή».   

«Φταίμε γιατί καλλιεργήσαμε προσδοκίες, γιατί καθυστερήσαμε να λάβουμε κρίσιμες αποφάσεις, γιατί αργήσαμε να κάνουμε ρήξεις με συντεχνίες καθηλωμένες στο παρελθόν», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε αφήνοντας αιχμές  για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας, «Κάποιοι άλλοι καλλιέργησαν περισσότερες προσδοκίες χωρίς περιθώρια και δεν μπορούσαν να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις».

«Την ώρα που εμείς σηκώναμε το βάρος της ευθύνης, άλλοι δημαγωγούσαν και υπεραπλούστευαν», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και έκανε λόγο για ασύμμετρους πολέμους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ασκώντας σφοδρή κριτική τόσο στο σύνολο της ελληνικής αντιπολίτευσης όσο και στις αγορές και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που δεν μπόρεσαν με πολιτικούς όρους μια πολιτική κρίση.

«Το πρώτο καθήκον είναι το εθνικό καθήκον ειλικρίνειας και αλήθειας, και ένα ακόμα, το εθνικό καθήκον αλληλεγγύης», τόνισε. «Τι μέλλον υπάρχει για την πατρίδα μας;», διερωτήθηκε και απάντησε ότι όλα εξαρτώνται «από εμάς». O υπουργός Οικονομικών τόνισε επίσης ότι «Πρέπει να διαφυλάξουμε τη συνοχή της πατρίδας».  

Ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι «πρέπει να ξαναδούμε από την οπτική γωνία του μέλλοντος το παρελθόν μας» και συμπλήρωσε ότι «δυστυχώς, το κίνημα της αλλαγής μετατράπηκε κάποια στιγμή σε φοβικό συντηρητισμό. Οι μη προνομιούχοι της δεκαετίας του ’80 δεν υπάρχουν πια. Το γεννετικό υλικό του ΠΑΣΟΚ συγκεφαλαιώνεται στις λέξεις αλλαγή και μη προνομιούχοι, εν έτει 2012, με βλέμμα στραμμένο στο 2020». 

Στη διάρκεια της ομιλίας του έκανε δύο αναφορές στον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας ότι τον κάλεσε να αναλάβει τη βαρειά ευθύνη για την ελληνική οικονομία, καθώς και μία αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου, για τον οποίο είπε ότι έδωσε το στίγμα του Κινήματος της Αλλαγής.

Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει «να μετατρέψουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ σε ένα γνήσια λαϊκό και πατριωτικό κίνημα». «Πικράναμε το λαό, αλλά δεν χάσαμε την ψυχή μας», είπε χαρακτηριστικά και απηύθυνε πρόσκληση συστράτευσης «σε όλους αυτούς πουν θα έπρεπε να είναι μαζί μας και θα είναι μαζί μας».

Χρειαζόμαστε ένα θεσμικό και πολιτικό πλαίσιο που θα αποτρέψει νέες περιπέτειες, συνέχισε. Για αυτό χρειάζονται συντακτικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες, είπε και μίλησε για ένα νέο εθνικό συμβόλαιο. Με νέες μορφές συμμετοχής στο πλαίσιο της μετα-αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Με μηχανισμούς ελέγχου και αυτοκάθαρσης. Όχι στο λαθρεμπόριο της επιρροής, διακήρυξε.   

Σχετικό Θέμα: 


Το θρίλερ με τις υπογραφές στήριξης Βενιζέλου και Παπουτσή


Ο Βενιζέλος καθάρισε με το PSI, θέλει να καθαρίσει με το ΠΑΣΟΚ, θα τη… βγάλει καθαρή με τις εκλογές;

Πρώτα γιαούρτωμα και μετά μπουγέλο από συνταξιούχο στον Βενιζέλο στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ!
 


σχετικα αρθρα