Αντιμετωπίσαμε τη χρεοκοπία της χώρας, παρά τα όποια λάθη μας, επεσήμανε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Παντελής Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να απορρίψει ότι «μόνη κυβερνητική προοπτική είναι η κυβερνητική συνεργασία μόνο με τη ΝΔ».

Εξάλλου, παρομοίασε την κατάσταση που βρίσκεται το κόμμα, με την κατάσταση που επικρατούσε το ’89: «Όπως τότε δεν κατέρρευσε το ΠΑΣΟΚ έτσι και τώρα δεν θα καταρρεύσει διαψεύδοντας τα σενάρια που ακούγονται» τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι «τα πράγματα μετά τη νίκη του 2009 δεν ήταν όπως τα είχαμε σχεδιάσει και βρεθήκαμε απροετοίμαστοι να διαχειριστούμε αυτά που κληθήκαμε».

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «αγωνιστήκαμε να αποτρέψουμε δύο χρεοκοπίες και δεν εκτιμήσαμε ποιους είχαμε απέναντί μας. Αν ήταν η ΝΔ θα ήταν εύκολο. Ήταν όμως η ευρωπαϊκή Δεξιά και μια συμμαχία αντίδρασης στο εσωτερικό».

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος από τη μεριά του, παρουσιάζοντας την εισήγηση για την μελλοντική πορεία του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι «πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα αν ξέρουμε που πάμε ως χώρα. Στον κόσμο των δημοκρατιών της Δύσης. Να αποφασίσουμε ότι θα γίνει η Ελλάδα μια κανονική χώρα που παράγει και παραμένει σε ευρωπαϊκή τροχιά με τις θυσίες των Ελλήνων».

Σύμφωνα με τον κ. Κουκουλόπουλο, «για να επιτευχθεί η συγκρότηση της Ελλάδας σε σύγχρονο κράτος, χρειάζεται να βασιστεί στα τρία Α: Αποκέντρωση στην λειτουργία του κράτους , Απλούστευση στη λήψη αποφάσεων και Αξιολόγηση των πάντων όχι μόνο των υπαλλήλων αλλά και των δομών του».

Σχετικά θέματα: