current views are: 1

10 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση16:24

Χρήστος Παπουτσής: Πιστεύω σε ένα ΠΑΣΟΚ προοπτικής, ενότητας και εντιμότητας

«Δεν αποδέχομαι τη λογική της ηττοπάθειας, τις αντιλήψεις που προκαταλαμβάνουν εξελίξεις, αλλά και που μετατρέπουν το ΠΑΣΟΚ σε δεκανίκι κεντροδεξιών επιλογών» υπογράμμισε από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος ζήτησε την επιστροφή των διαγραφέντων βουλευτών.

Δημοσίευση 16:24’
αρθρο-newpost

«Δεν αποδέχομαι τη λογική της ηττοπάθειας, τις αντιλήψεις που προκαταλαμβάνουν εξελίξεις, αλλά και που μετατρέπουν το ΠΑΣΟΚ σε δεκανίκι κεντροδεξιών επιλογών» υπογράμμισε από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος ζήτησε την επιστροφή των διαγραφέντων βουλευτών.

«Δεν αποδέχομαι τη λογική της ηττοπάθειας, τις αντιλήψεις που προκαταλαμβάνουν εξελίξεις, αλλά και που μετατρέπουν το ΠΑΣΟΚ σε δεκανίκι κεντροδεξιών επιλογών» υπογράμμισε από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος ζήτησε την επιστροφή των διαγραφέντων βουλευτών. «Κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια μετά από δυόμιση χρόνια προσπάθειας» τόνισε και προσέθεσε ότι «ο φαύλος κύκλος της ύφεσης δεν μπορεί να σπάσει μέσα από μονόπλευρη δημοσιονομική πολιτική». Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση του PSI, ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι «είναι αποτέλεσμα των θυσιών του ελληνικού λαού» , ενώ επεσήμανε ότι είναι αναγκαία η πολιτική σταθερότητα και η κοινωνική συνοχή. 

Παρουσιάζοντας τις προτάσεις του ο κ. Παπουτσής πρότεινε δίκαιο, σύγχρονο, σταθερό και απλοποιημένο φορολογικό σύστημα, αποφασιστική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, θεσμοθέτηση μηχανισμού ελέγχου των τιμών και των συνθηκών ανταγωνισμού, ρύθμιση, κανόνες και εποπτεία στην αγορά, επανεκκίνηση του τραπεζικού συστήματος προς όφελος των επιχειρήσεων και των πολιτών και όχι των τραπεζιτών, δραστική μείωση των δόσεων των πολιτών προς τις τράπεζες, αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, αναδιάρθρωση του κράτους με διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Ο κ. Παπουτσής ζήτησε να μην γίνουν νέες αυξήσεις των τιμολογίων του ηλεκτρικού και του νερού, να διασφαλιστεί το οικογενειακό εισόδημα, ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα της ασφάλειας εξέφρασε την αντίθεσή του στη λογική του αστυνομικού κράτους. «”Ναι” στην ασφάλεια των συνόρων, των ευρωπαϊκών συνόρων, κοινωνική ένταξη των νόμιμων μεταναστών».

Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή, τώρα χρείαζονται πειρσσότερο από ποτέ ισχυρά, υπεύθυνα πολιτικά κόμματα που θα διασφαλίζουν την αυτονομία στη λειτουργία και τις πολιτικές του.

Ο Χρήστος Παπουτσής αρνήθηκε το διαχωρισμό μεταρρυθμιστών- λαϊκιστών και είπε ότι «το μέλλον του ΠΑΣΟΚ δεν αφορά προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά το συμφέρον και την προοπτική του λαού».

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει ο χώρος συγκέντρωσης του κέντρου και της αριστεράς» σημείωσε  ενώ πήρε αποστάσεις από τις πειθαρχικές κυρώσεις στη Βουλή και τους συμβιβασμούς της προηγούμενης περιόδου. 

Παράλληλα υποστήριξε ότι «η μάχη πρέπει να δοθεί μέσα στο μέσα στο κόμμα. Ποτέ δεν ωφελήθηκε από τον κατακερματισμό η δημοκρατική παράταξη… Δεν πιστεύω σε ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, τώρα είναι η ώρα της απόφασης και της ευθύνης, το αύριο του ΠΑΣΟΚ είναι ευθύνη και υπόθεση όλων μας… Στο ΠΑΣΟΚ αλλαγή σελίδας σημαίνει αλλαγή πρακτικής και αντίληψης, μία νέα συλλογικότητα».

 Στα επόμενα χρόνια τίποτα δεν θα είναι όπως στο παρελθόν υπογράμμισε ο Χρήστος Παπουτσής και συνέχισε λέγοντας ότι χρειάζεται μια νέα προοδευτική κυβέρνηση.

«Παραλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, με την οικονομία στο γύψο… Κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια, δρομολογήσαμε μεταρρυθμίσεις… Σε ένα εχθρικό περιβάλλον δώσαμε μάχη για νέο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο», τόνισε ο κ. Παπουτσής. Έκανε επίσης λόγο για «βαθιά διχασμένη Ελλάδα με έντονα ταξικά χαρακτηριστικά». «Βλέπουμε τη ζωή όλων μας να αλλάζει με βίαιο τρόπο», υπογράμμισε ο Χρήστος Παπουτσής.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει με θάρρος σε όσα έχει δεσμευτεί, όπως οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε «οφείλουμε να αναδείξουμε τις κοινωνικές διαστάσεις του μνημονίου, αλλά και να φέρουμε ανάπτυξη.

Ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι είχε εκφράσει από την αρχή τις επιφυλάξεις του για το πρώτο μνημόνιο, αλλά και την εμπλοκή του ΔΝΤ.

Αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Παπουτσής, τον χαρακτήρισε εγγυητή της ενότητας του ΠΑΣΟΚ και μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα και έβαλε εναντίον εκείνων οι οποίοι επιχείρησαν «την πολιτική του ισοπέδωση» και ιδίως εκείνων – όπως είπε – που είχαν διατελέσει και υπουργοί στην κυβέρνησή του.

Επίσης, χαρακτήρισε απαράδεκτη την προσπάθεια πολιτικής ισοπέδωσης του κ. Παπανδρέου, και μάλιστα από κάποιους που διετέλεσαν υπουργοί, ενώ κάλεσε τον απερχόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επανεξετάσει την απόφαση του να απομακρύνει όσους δεν ψήφισαν το Μνημόνιο 2.

Σχετικό Θέμα: 

Το θρίλερ με τις υπογραφές στήριξης Βενιζέλου και Παπουτσή


Σε συστράτευση καλεί ο Βενιζέλος



σχετικα αρθρα