«Δεν επιδιώκουμε κανενός τύπου συγκυβέρνηση», ξεκαθάρισε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορώ να κυβερνήσω με τα χέρια δεμένα σε έναν ετοιμόρροπο κυβερνητικό συνασπισμό». Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Αριστερά. «Κάποιοι προσπαθούν να μας χτυπήσουν με ανοησίες περί συγκυβέρνησης, ότι τάχα έχουμε συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα συγκυβερνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας κατηγορηματικά: «Δεν θέλω να συγκυβερνήσουμε. Δεν είναι από ματαιοδοξία, αλλά από αίσθηση καθήκοντος».

Παράλληλα τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «θέλουμε εθνική συνεννόηση και την επιδιώκουμε. Όμως άλλο πράγμα η εθνική συνεννόηση με όλους και άλλο η συγκυβέρνηση. Κάποιος πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις σταθμίζοντας τις αποφάσεις και όχι μέσω μικροκομματικών συμβιβασμών».

Ο κ. Σαμαράς υπερασπίστηκε την απόφασή του να μπει στη συγκυβέρνηση και να ψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο, λέγοντας ότι «κάποιοι ήθελαν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία για να αφήσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ».

Εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι διέσυρε τη χώρα στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι «όλοι οι επίδοξοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ στήριξαν όλα τα σφάλματα του κ. Παπανδρέου την προηγούμενη διετία».

Στο στόχαστρο του προέδρου της ΝΔ βρέθηκε και η Αριστερά: «Κάποιοι από αυτούς τις μισές μέρες της εβδομάδας θέλουν το ευρώ και τις άλλες μισές δεν το θέλουν. Βρίσκονται σε σύγχυση και απελπισία. Επέβαλαν τις συντεχνίες, έδιωξαν τις επιχειρήσεις, ανέχθηκαν τους κουκουλοφόρους. Θα μάθουν ότι δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο. Τους το λέμε ευθέως ότι δεν βρίσκονται υπεράνω κριτικής» σημείωσε και συνέχισε λέγοντας ότι  είναι «αδιόρθωτοι γιατί τώρα, που η χώρα πάει να ορθοποδήσει, εκείνοι καλλιεργούν σύγχυση και απελπισία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι στις άμεσες προτεραιότητες του κόμματος θα είναι η αποκατάσταση των αδικιών, η ανάκαμψη της οικονομίας και ειδικότερα το κατασκευαστικού κλάδου που έχει παραλύσει, αλλά και η ασφάλεια των πολιτών, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να επανακτήσουυμε το κέντρο της Αθήνας».

Ως προς την ασφάλεια των πολιτών, είπε ότι «δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό,αρκεί να δούμε τι δουλεύει σε άλλες δημοκρατικές χώρες» και έθεσε ως παράδειγμα «να ανακτήσουμε το κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων».

«Υποσχέθηκα να βγάλω τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους. Να θυμάστε αυτή μου την υπόσχεση» υπογράμμισε.

Σχετικό Θέμα: 

Λυκουρέντζος: «Δε θα είναι υποψήφιοι όσοι είναι εκτός κομματικής γραμμής»