Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, ενώ το «παρών» θα δώσουν κανονικά όλα τα μέλη της κυβέρνησης, όπως αποφασίστηκε στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί.

Συγκεκριμένα, τα φαινόμενα βίας που έχουν εκδηλωθεί και η αύξηση της εγκληματικότητας απασχόλησαν σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Α. Γιαννίτση, Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου, Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γ. Μπαμπινιώτη, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μ. Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη και Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλου και Π. Καψή.

Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε ότι τα φαινόμενα βίας και ανομίας επιβάλλουν, παράλληλα με την πιο αποτελεσματική αντιμετώπισή τους από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, την εγρήγορση του συνόλου της κοινωνίας. Πολιτικές δυνάμεις, ΜΜΕ, εκπαιδευτικός κόσμος και κοινωνικοί φορείς πρέπει να συμβάλουν στην προστασία των πολιτών και των δημόσιων αγαθών, καθώς και στην αποτροπή πράξεων που πλήττουν τη Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου, αποδοκιμάζοντας και απομονώνοντας όσους τις διαπράττουν.

Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε επίσης η διασφάλιση του ενωτικού χαρακτήρα των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου, κατά τρόπο που να αναδεικνύει τη συλλογική μνήμη του έθνους και το σεβασμό της ιστορίας του.


Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, στην οποία μετείχε και ο υπουργός Παιδείας, ακολούθησε σύντομη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γιώργο Μπαμπινιώτη.

Την Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, με αντικείμενο τις εναπομείνασες «προαπαιτούμενες ενέργειες», στο πλαίσιο της νέας δανειακής σύμβασης.


Σχετικά Θέματα:

Υπουργικές συσκέψεις «πανικού» για τις παρελάσεις