«Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν κοινό στόχο να συγκυβερνήσουν μετά τις εκλογές προκειμένου να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στο μνημόνιο. Γι’ αυτό και επιτίθενται και οι δυο με σφοδρότητα στην Αριστερά, ανασύροντας διχαστικές διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος προκειμένου να κρύψουν το ένα και μοναδικό, το πραγματικό δίλημμα των επερχόμενων εκλογών.
Το δίλημμα θα είναι συγκυβέρνηση Σαμαρά–Βενιζέλου για την εφαρμογή των φρικιαστικών νέων μέτρων του μνημονίου ή δυνατός ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρή Αριστερά για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας που θα απαλλάξει τη χώρα μας από το μνημόνιο, δίνοντας ελπίδα και προοπτική σε αυτό τον τόπο» δήλωσε σήμερα οργισμένος ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για τις πολιτικές εξελίξεις των ημερών.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας εκφράστηκε με σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση σε εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Αλέκου Παναγούλη στην πλατεία Παλαιών Δικαστηρίων (Πανεπιστημίου και Σανταρόζα).
«Λάθος λαό διάλεξαν για να μετατρέψουν σε πειραματόζωο» είπε, ενώ πρόσθεσε: «Η ιστορία του τόπου μας είναι γραμμένη κυριολεκτικά από το αίμα των αγωνιστών και τις θυσίες του λαού μας για δημοκρατία, ανεξαρτησία και προκοπή. Αυτό σημαίνει ότι η σημερινοί επικυρίαρχοι μάλλον λάθος λαό διάλεξαν για να μετατρέψουν σε πειραματόζωο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε την ομιλία του επισημαίνοντας ότι «Ο ελληνικός λαός θα ανασυνταχθεί και θα δώσει τη δική του απάντηση όταν του δοθεί η ευκαιρία, μέσα από την ετυμηγορία του για τη νέα ολιγαρχία που θέλει να καταστρέψει την κοινωνία και να δεσμεύσει τον πλούτο του λαού μας, δίνοντάς τον αντιπαροχή στους νέους κυρίαρχους».