Στην Αθήνα βρίσκεται ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) της ΕΕ για την Ελλάδα κ. Χορστ Ράιχενμπαχ για συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης και την παρουσίαση της τελευταίας έκθεσής του για την Ελλάδα.    Την Πέμπτη ο κ. Ράιχενμπαχ θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα για να παρουσιάσει την δεύτερη τριμηνιαία Εκθεση της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα. Παρόμοια συνέντευξη τύπου θα διοργανωθεί και στις Βρυξέλλες την Παρασκευή.  

Εν τω μεταξύ στο υπουργείο Ανάπτυξης επικρατεί πυρετός συσκέψεων ενόψει της αυριανής συνάντησης της νέας υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου με τον κ. Ράιχενμπαχ για όλα τα κρίσιμα θέματα του επόμενου διμήνου, που αφορούν κυρίως στη στήριξη της οικονομίας με ρευστότητα 6 δισ. ευρώ (για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλα έργα).  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει ο κ. Ράιχενμπαχ θα είναι η πορεία και ο συντονισμός της τεχνικής βοήθειας που έχει ζητήσει η Ελλάδα προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Επίσης, θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει θέματα σχετικά με τη δεύτερη Τριμηνιαία Εκθεση της Ομάδας Δράσης, η οποία θα εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αύριο, Τρίτη 13/3»  

Εκτός από την συνεργασία με την κυρία Διαμαντοπούλου, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης θα πραγματοποιήσει επαφές με μέλη του υπουργικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρ. Λοβέρδο, τον υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Π. Καψή, και τον αναπλ. υπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη.


Με πληροφορίες από tovima.gr