Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί και μετά το δεύτερο πρόγραμμα της βοήθειας, δήλωσε ο αναπληρωτής Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, και άφησε αιχμές κατά κομμάτων και συνδικάτων για τη στάση τους στο παρελθόν, λέγοντας πως «αυτοί που αντιστάθηκαν στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα έρχονται και γίνονται σήμερα τιμητές». Για τους ιδιώτες ομολογιούχους που πλήττονται από την απομείωση του χρέους, ο κ. Σαχινίδης δήλωσε ότι θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω οι πρωτοβουλίες για το θέμα, αλλά αρνήθηκε να επεκταθεί περαιτέρω, επικαλούμενος ενδεχόμενα νομικά προβλήματα. «Προστατεύουμε αυτή τη στιγμή την ίδια τη χώρα, από νομικά προβλήματα, πάνω απ' όλα η προστασία της χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τις μειώσεις στους μισθούς έκανε λόγο για ιστορικές ευθύνες των εργοδοτών. Οι εργοδότες «που συνδικαλίζονται» διακηρύσσουν ότι δεν σκοπεύουν να μειώσουν μισθούς, κανείς δεν τους υποχρεώνει να τηρήσουν το νομοθετικό πλαίσιο, ανέφερε, σημειώνοντας πως «ήρθε η ώρα να αξιολογηθεί ο καθένας ανάμεσα σε αυτά που διακηρύσσει και σε αυτά που πράττει, ο καθένας να αναλάβει τις ιστορικές ευθύνες του».

«Αν δεν τηρήσουν αυτά που λέγανε οι εργοδότες θα αποδειχθεί ότι είναι αυτοί που ζητούσαν από την τρόικα μείωση μισθών» πρόσθεσε ο κ. Σαχινίδης.