Τσίπρας: Δραματικές θα είναι οι επιπτώσεις στην ανεργία από τα νέα μέτρα του 2013


Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, με θέμα «Το νέο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016 και τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνει», κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας, ρωτά ποιές θα είναι οι δημοσιονομικές παρενέργειες αλλά και οι επιπτώσεις στην ανεργία «από την αποδεδειγμένη και συστηματική αδυναμία της τρόικας να προβλέψει αξιόπιστα την εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας».

Ζητά ακόμη να πληροφορηθεί ποιες εκτιμήσεις έχει κάνει η «συγκυβέρνηση» του κ. Παπαδήμου για τις επιπτώσεις των νέων μέτρων λιτότητας που θα περιλάβει το νέο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο 2013-2016 στην ύφεση, καθώς «σύμφωνα με την πιο πρόσφατη αναθεωρημένη πρόβλεψη της τρόικας θα ανέλθει στο 5% το 2012», αλλά και στην ανεργία.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτά ακόμη αν οι συνεχείς περικοπές των δημοσίων επενδύσεων θα έχουν θετικό αποτέλεσμα στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο