«Λάθος» χαρακτήρισε την ίδρυση κόμματος από τον Χάρη Καστανίδη και τη Λούκα Κατσέλη ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, καλώντας παράλληλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σε δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο της ΝΕΤ. «Είναι λάθος η δημιουργία αυτής της κίνησης. Χρειάζεται τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση το ΠΑΣΟΚ τώρα. Η πλατιά προοδευτική παράταξη τους χρειάζεται όλους, και γι' αυτό θεωρώ ότι είναι λάθος τέτοιες κινήσεις», είπε για το κόμμα των δύο πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

«Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο νέος πρόεδρος, ο κύριος Βενιζέλος, χρειάζεται τη στήριξη όλων μας και πρέπει να δώσουμε τη στήριξη, και δίνουμε αυτή τη στήριξη, χωρίς επιφυλάξεις. Γιατί ο αγώνας που θα δώσει και η ευθύνη που αναλαμβάνει είναι πάρα πολύ μεγάλη».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, ο κ. Πετσάλνικος ανέφερε ότι ανεξαρτήτως των ενδεχόμενων σχημάτων κυβερνητικής συνεργασίας «τα προβλήματα πλέον, για τη χώρα και για τον ελληνικό λαό, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν, εάν δεν υπάρχει μια ευρύτερη συναίνεση και ευρύτερη αποδοχή των κινήσεων που θα πρέπει να γίνουν, όχι μόνο μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, αλλά κυρίως μέσα στον ελληνικό λαό, μέσα στην κοινωνία».