«Πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα στο ΠΑΣΟΚ. Να ξαναγίνει συλλογικό κόμμα. Είναι ένα αρχηγικό κόμμα… Πιστεύω ότι ένας χώρος σαν το ΠΑΣΟΚ όταν φτάσεις σ αυτή την κρίση, πατάς στο έδαφος και ξανανεβαίνεις», τόνισε σήμερα το πρωί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης με δηλώσεις του στο Βήμα 99,5. Ο κ. Σκανδαλίδης υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει πληρώσει το μάρμαρο αυτής της διετίας και το έχει πληρώσει χοντρά».

Μάλιστα, αναγνώρισε πως «είναι λογικό αυτό γιατί κόσμος που άλλα ήλπιζε κι άλλα συνάντησε στη πορεία» ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι πολύ καλύτερο από αυτό που διαφαίνεται τώρα».

«Είναι πολύ φυσιολογικό γιατί το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή κλείνει έναν ιστορικό κύκλο. Και πρόκειται μετά τις εκλογές να ανοίξει ένα τελείως νέο ιστορικό κύκλο», είπε στη συνέχεια αναφερόμενος στην νέα σελίδα που αρχίζει για το κόμμα της Ιπποκράτους.

Αναφερόμενος στο νέο κόμμα Λούκα- Καστανίδης, ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι «μια τέτοια κίνηση είναι δικαίωμα του καθένα. Άρα κανείς δεν μπορεί να τους ψέξει γι αυτό. Από κει μετά ο λαός κρίνει. Αν τα παλιά κόμματα αποδείξουν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σ’ αυτή τη δυσκολία θα διαλυθούνε. Θα συρρικνωθούν και θα διαλυθούν. Αυτό αφορά τη Νέα Δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ, όλα τα παλιά κόμματα».

Σχετικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, υποστήριξε πως «ο λαός θα αποφασίσει τι κυβέρνηση θέλει. Εγώ είμαι από αυτούς που  πίστευαν ότι οι εκλογές  έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολύ καιρό. Γιατί δεν νομιμοποιούμαστε να παίρνουμε αποφάσεις που οδηγούν τα πράγματα σε τελείως διαφορετικό δρόμο απ’ αυτό που ξεκινήσαμε.