Με την ημερομηνία των εκλογών να έρχεται όλο και πιο κοντά, τα κόμματα ετοιμάζονται και στο πλαίσιο αυτό, αναζητούν και τα πρόσωπα τα οποία, συμμετέχοντας στα ψηφοδέλτια, θα αποτελέσουν πόλο έλξης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ευ. Βενιζέλος δέχεται εισηγήσεις να προτείνει στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Οι υποστηρικτές της πρότασης υπογραμμίζουν ότι στην περίπτωση κατά την οποία ο κ. Παπαδήμος αποδεχθεί, η τοποθέτησή του στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα σηματοδοτεί το δίδυμο το οποίο διαπραγματεύτηκε και πέτυχε το PSI, τη δανειακή σύμβαση και κατ’ επέκταση τη σωτηρία της χώρας.

Μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, διεκδικεί και ο Δημήτρης Ρέππας. Λέγεται ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι απρόθυμος να διεκδικήσει εκ νέου την βουλευτική έδρα στην Αρκαδία.

Στις τελευταίες εκλογές, βρέθηκε και πάλι στην πρώτη θέση, αλλά η απόσταση που τον χώριζε από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο ήταν μερικές δεκάδες ψήφοι. Με δεδομένο το κλίμα ανανέωσης και τη στενή πολιτική σχέση του κ. Κωνσταντινόπουλου με τον κ. Βενιζέλο, η εκλογή του κ. Ρέππα καθίσταται επισφαλής.

Αν ο Ευ. Βενιζέλος καταλήξει σε αυτό το σχήμα, δυσχεραίνει η κατάσταση για τον Παντελή Καψή. Η τρίτη θέση δεν θεωρείται δεδομένη για το ΠΑΣΟΚ και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα κερδηθεί, ενώ ο κ. Καψής δύσκολα θα εκλεγεί σε οποιαδήποτε περιφέρεια, ακόμα και στην Β’ Πειραιώς, όπου εκλεγόταν το πατέρας του. 


Θέμης Δαγκλής