Από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και τους εκπροσώπους των δανειστών υπογράφεται σήμερα, Πέμπτη, η νέα δανειακή σύμβαση, υψους 130 δισ. ευρώ. Η νεά δανειακή σύμβαση θα κυρωθεί τις επόμενες ημέρες από τη Βουλή.   
Αργά το βράδυ της Τετάρτης κατατέθηκε στη Βουλή, το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), την Ελληνική Δημοκρατία, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.  

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.  
Την ερχόμενη εβδομάδα, το Υπουργικό Συμβούλιο θα εγκρίνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο, με το οποίο θα αντιμετωπίζονται οι τελευταίες εκκρεμότητες που προκύπτουν από το Μνημόνιο ΙΙ και το οποίο θα ψηφιστεί από την παρουσα Βουλή.  

Παράλληλα, εντός της ημέρας συνεδριάζει το ΔΣ του ΔΝΤ προκειμένου να εγκρίνει τη συμμετοχή ύψους 28 δισ. ευρώ στο νέο πακέτο στήριξης. Οι όροι του ΔΝΤ για την έγκριση του ποσού είναι σκληροί, όπως προκύπτει από την έκθεση του επικεφαλής της τρόικας στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν.


Mε πληροφορίες από το in.gr