Πρόσκληση σε όλα τα μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ σε συσπείρωση για μία νέα πορεία του κόμματος στη χώρα απηύθυνε σήμερα κατά τη διάρκεια της εφ' όλης της ύλης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής 18 Μαρτίου. Ο κ. Βενιζέλος από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος με φόντο όχι τον πράσινο ήλιο, αλλά μια λευκή «σελίδα» με μια πράσινη ευθεία γραμμή και το σύνθημα «Αρχίζουμε», μίλησε για «μία ωραία και χρήσιμη ευκαιρία για την ενεργοποίηση των αντανακαλαστικών της παράταξης», για μία ευκαιρία ώστε όπως επεσήμανε «να αρχίσουμε την πορεία μας προς το λαό, την κοινωνία, το εκλογικό σώμα». Στόχος είναι η νίκη και η πρωτιά στις εκλογές για τις οποίες απομένουν έξι ή επτά εβδομάδες, τόνισε. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τις εκλογές της Κυριακής «ευκαιρία» για να καταγραφεί «η ενότητα του ΠΑΣΟΚ» ενώ ξεκαθάρισε ότι μετά την Κυριακή θα αλλάξει η θεσμική του ιδιότητα.

«Αρχίζουμε λοιπόν», είπε και επεσήμανε απευθύνοντας την ίδια στιγμή κάλεσμα σε όλες τς δυνάμεις της κεντροαριστεράς ότι οι εκλογές της Κυριακής «είναι μία μεγάλη πρόσκληση για τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο για εκείνος που ψήφισαν το 2009 αλλά για το καλό του τόπου, όχι μονο για την εκλογικη επιτυχία της παράταξης».

«Η πόρτα του ΠΑΣΟΚ είναι πάντα ανοιχτή γι' αυτούς που νιώθουν ότι εδώ ανήκουν και είναι πολλοί αυτοί», σημείωσε και συνέχισε «Είναι πολλοί αυτοί που πρέπει να διαβούν την πόρτα. Θέλουμε πολιτικές προσωπικότητες που έχουν βοηθήσει τη χώρα αλλά όχι μόνο επώνυμους, αλλά απλούς πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα». 
«Η πρόσκληση αφορά όλους όσοι νομίζουν ότι εδώ είναι το σπίτι τους. Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε σε αυτή την πανστρατιά». «Πρόθεση μας για τη ριζική ανανέωση είναι να δείξουμε την υπεύθυνότητά μας», εξήγησε ώστε «να γίνει το ΠΑΣΟΚ ξανά αξιόπιστο, αξιοκρατικό, άξιο της ιστορίας του και του θεσμικού το ρόλου μέσα στην κοινωνία». 

«Στην πραγματικότητα η πρόσκληση αυτή ξεπερνά τα όρια του ΠΑΣΟΚ, θέλουμε να επικοινωνήσουμε με όλους του ενεργητικούς πολίτες που βιώνουν την κρίση, έχουν παράπονα, αγανακτούν πολύ συχνά, αλλά ξέρουν στο βάθος του μυαλού τους ότι μόνο μέσα από την πολιτική διαδικασία μπορούμε να βρούμε τη λύση στο μεγάλο εθνικό μας πρόβλημα», πρόσθεσε. «Δεν πρέπει να καβαλήσουμε τον πήχη και το καλάμι. Δεν πρέπει να απογοητεύσουμε τους πολίτες που ξέρουμε ότι ούτως ή άλλως έχουν παγώσει από τις εξελίξεις», συμπλήρωσε. 

Ερωτηθείς για τη μοναδική υποψηφιότητα, απάντησε ότι αυτό είναι ένα συμπτωματικό γεγονός που προέκυψε μέσα από την εφαρμογή του καταστατικού του κόμματος. 

Επεσήμανε επίσης ότι πρέπει να «να ανοίξουμε πόλεμο με το μέτωπο της υποκρισίας και της δημαγωγίας που μπορεί να χαϊδεύει αυτιά, αλλά είναι επικίνδυνο για τον πολίτη».  Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με λόγια και δημαγωγίες, αλλά με συγκεκριμένες πράξεις κάνοντας το χρέος και τη χώρα βιώσιμα». «Χρειάζεται», πρόσθεσε, «αλήθεια σχέδιο και ισχυρή πολιτική διεύθυνση και εμείς λέμε αλήθεια στο λαό και έχουμε σχέδιο». «Οι ανεύθυνες και λαϊκίστικες οι φωνές της συντηριτικής παράταξης υπάρχουν και στην αριστερά», συμπλήρωσε

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν για το ΠΑΣΟΚ περιθώρια για μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Βενιζέλος ήταν ξεκάθαρος «δεν υπάρχει λόγος για συνεργασία με τα κόμματα της δραχμής, με τα κόμματα του τυχοδιωκτισμού, τα κόμματα τα οποία θέλουν η χώρα να επιστρέψει την δραχμή» αφήνοντας αιχμές για τησ τάση των κομμάτων της Αριστεράς. Επανέλαβε δε ότι στόχος είναι η νίκη, η πρωτιά στις εκλογές και παρατήρησε ότι το ζήτημα τίθεται ενώπιον του λαού. «Θα απαντήσουν οι πολίτες πώς θέλουν να κυβερνηθεί ο τόπος», είπε. 

Σε ερωτηση για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι «Έγιναν λάθη, έγιναν παραλείψεις, αλλά από ένα σημείο και μετά δρομολογήθηκε η σωστή στρατηγική κι αυτή απέδωσε και αποδίδει καρπούς». 

«Πρέπει να γίνουμε αυτοδύναμη χώρα και πάλι. Να γίνει η Ελλάδα δημοσιονομικά κυρίαρχη και ισχυρή», τόνισε και εξήγησε ότι στόχος είναι να « ξαναγράψουμε την επωνυμία της Ελλάδος». Ερωτηθείς για τις συζητήσεις περί εξόδου της Ελλάδας απάντησε ότι η θέση της χώρας είναι αμετάκλητα μέσα στο ευρω. 

Για το εάν θα είναι ξανά ο Γιώργος Παπανδρέου υποψήφιος και πως θα αξιοποιηθεί στο μέλλον από το κόμμα ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «Ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι πάντα μαζί μας και θα αξιοποιηθεί στο έπακρο. Είναι ο φίλος μας ο σύντροφός μας. Είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Και όπως γνωρίζετε ως πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκλεγεται χωρίς σταυρό προτίμησης».

Όσον αφορά τον ήλιο και την αλλαγή στο φόντο με τη λέξη «Αρχίζουμε» ο κ. Βενιζέλος είπε ότι « Ο ήλιος είναι μία πηγή ζωής δεν χρειάζεται να το βάζουμε πάνω από κάθε λέξη».