Σε πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ρεύματος ανανέωσης εντός του ΠΑΣΟΚ έχει προχωρήσει ο Γιάννης Ραγκούσης. Με δήλωσή του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι άρχισε σήμερα η δημόσια διαβούλευση για την διαμόρφωση του «Ρεύματος Ανανέωσης» της δημοκρατικής παράταξης και τους πολιτικού συστήματος. Το κείμενο μάλιστα με βάση το οποίο αρχίζει η συζήτηση αναρτήθηκε ήδη στην ιστοσελίδα www.proxorame.gr.  Η πλατφόρμα του κ. Ραγκούση υπό τον τίτλο «προχωράμε» μέσα από μια δημόσια συζήτηση στηριζόμενη στις απόψεις των πολιτών και στην ιδέα της αλλαγής παίρνει σήμερα «σάρκα και οστά». Το μεγάλο ΝΑΙ – το μεγάλο ΟΧΙ, είναι η ενότητα διαλόγου στην οποία καλούνται οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις τους και ήδη αρκετοί νέοι σχολιάζουν ότι οι στιγμές που ζει η χώρα είναι απόρροια της σύκρουσης του παλιού και του καινούργιου.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, έχει επανειλημμένως κάνει λόγο εξάλλου για «ριζική ανανέωση και αλλαγή της δημοκρατικής παράταξης και του πολιτικού συστήματος, για να πάει η Ελλάδα μπροστά».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ραγκούσης υποστηρίζει ότι «για την Ελλάδα οι στιγμές είναι ιστορικές και ανεπανάληπτες γιατί σήμερα συγκρούεται το παλιό, που θεμελιώθηκε πάνω στο δόγμα της αναξιοπιστίας «άλλα λέω, άλλα εννοώ, άλλα τελικά πράττω» με το νέο, που θεμελιώνεται στην αλήθεια».