Το ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο δεν απέκλεισε σήμερα ο Δημήτρης Ρέππας εάν αξιολογηθούν αρνητικά κάποιοι, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash. Σημείωσε επίσης ότι θα πρέπει να ξεπεραστεί ο συνταγματικός σκόπελος. 

«Στο Δημόσιο εργάζονται σήμερα 640.000 μόνιμοι υπάλληλοι, περίπου 80.000 συμβασιούχοι - άρα 720.000 - και στις λεγόμενες ΔΕΚΟ που δεν είναι στο Χρηματιστήριο και εποπτεύονται από το κράτος περίπου 25.000 εργαζόμενοι. Μιλούμε, δηλαδή, για έναν αριθμό περίπου 745.000 - 750.000 υπαλλήλων, εκ των οποίων οι περίπου 190.000 είναι εκπαιδευτικοί και οι περίπου 165.000 είναι ένστολοι όλων των κατηγοριών και βαθμίδων» πρόσθεσε. 

Επίσης ο κ. Ρέππας τόνισε ότι «εάν το κράτος δεν παίξει τον αναπτυξιακό του ρόλο, δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ την κρίση» και ανέφερε ότι 
ξεκίνησε ήδη η αξιολόγηση των δομών στο υπουργείο του, ακολουθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου θα γνωρίζουμε όχι πόσες υπηρεσίες έχουμε, αλλά και τι επιπέδου είναι αυτές οι υπηρεσίες, πόσο καλές είναι, αν ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες». 

Αναφερόμενος στη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ρέππας κάλεσε τους φίλους του Κινήματος να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή σημειώνοντας: «Το ΠΑΣΟΚ είναι στα χέρια της βάσης του, δεν είναι στα χέρια του κ. Βενιζέλου ή των στελεχών του. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν ποτέ, ιδίως οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ».