current views are: 1

16 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση04:49

Πού βάζει τον «πήχη» της Κυριακής ο Βενιζέλος και τι φοβάται το ΠΑΣΟΚ

Στη χθεσινή του συνέντευξη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέφυγε να ορίσει επακριβώς τον «πήχη» συμμετοχής για τις αρχαιρεσίες της Κυριακής.

Δημοσίευση 04:49’
αρθρο-newpost

Στη χθεσινή του συνέντευξη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέφυγε να ορίσει επακριβώς τον «πήχη» συμμετοχής για τις αρχαιρεσίες της Κυριακής.

Στη χθεσινή του συνέντευξη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέφυγε να ορίσει επακριβώς τον «πήχη» συμμετοχής για τις αρχαιρεσίες της Κυριακής. Ωστόσο «πήχης» υπάρχει και οι συνεργάτες του εργάζονται πυρετωδώς για να επιτευχθεί ο στόχος. Κακά τα ψέματα, ουδείς διανοείται ότι είναι δυνατόν να υπάρξουν νούμερα αντίστοιχα με εκείνα της εκλογής του Γιώργου Παπανδρέου όταν πήρε το δακτυλίδι από τον Κώστα Σημίτη το 2004, αλλά και με εκείνα της αναμέτρησης του 2007.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης, όταν ρωτήθηκε σχετικά, πριν αποφασιστεί ότι θα υπάρχει μόνον ένας υποψήφιος, στοιχημάτιζε ότι στις κάλπες θα έφταναν περισσότεροι από 100.000 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ.

Εκεί περίπου τοποθετούν τον «πήχη» και το «μαξιλάρι ασφαλείας» και οι συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου. Οποιοδήποτε νούμερο πάνω από 120.000 είναι ευπρόσδεκτο, αλλά και πάνω από 100.000, είναι εύκολα διαχειρίσιμο. Κάποιοι μιλάνε και για 200.000 και οι υπεραισιόδοξοι δεν αποκλείουν τις 300.000

Εξίσου σημαντικό με τη συμμετοχή, θεωρείται και το κλίμα με το οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος στη χθεσινή συνέντευξή του επισήμανε τον κίνδυνο των επεισοδίων, μιλώντας για φασίζουσες συμπεριφορές που ενίοτε ενθαρρύνουν προοδευτικά κόμματα και κάλεσε τους πολίτες να αντιστέκονται σε φαινόμενα βίας. Χθες υπήρξαν συσκέψεις για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αποφευχθούν επεισόδια, αν και όπου εκδηλωθούν.

Θέμης Δαγκλής 


σχετικα αρθρα