current views are: 1

21 Σεπτεμβρίου 2011
Δημοσίευση05:45

ΝΔ: «Τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος»…

Σε ασκήσεις στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου επιδίδεται η ΝΔ κλιμακώνοντας πλέον σε καθημερινή βάση τις επιθέσεις της σε βάρος του υπουργού Οικονομικών ο οποίος άλλωστε εμφανίζεται και ο απόλυτως άρχων της κυβέρνησης, έχοντας παραμερίσει πολιτικά τον Γ. Παπανδρέου.

Δημοσίευση 05:45’
αρθρο-newpost

Σε ασκήσεις στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου επιδίδεται η ΝΔ κλιμακώνοντας πλέον σε καθημερινή βάση τις επιθέσεις της σε βάρος του υπουργού Οικονομικών ο οποίος άλλωστε εμφανίζεται και ο απόλυτως άρχων της κυβέρνησης, έχοντας παραμερίσει πολιτικά τον Γ. Παπανδρέου.

Σε ασκήσεις στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου επιδίδεται η ΝΔ κλιμακώνοντας πλέον σε καθημερινή βάση τις επιθέσεις της σε βάρος του υπουργού Οικονομικών ο οποίος άλλωστε εμφανίζεται και ο απόλυτως άρχων της κυβέρνησης, έχοντας παραμερίσει πολιτικά τον Γ. Παπανδρέου. Στην Συγγρού, πολιτικά, αντιλαμβάνονται την ανάγκη στην παρούσα φάση να στρέψουν τα πυρά τους εναντίον του κ. Βενιζέλου καθώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συγκεντρώνει στο πρόσωπό του την κοινωνική αντίδραση, έχοντας καταφέρει επί της ουσίας σε μόλις δύο μήνες, περίπου να εξισώσει την παρουσία του ως επικεφαλής του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου, με περισσότερο από ενάμιση χρόνο αναποτελεσματικής παρουσίας του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ωστόσο, αν και για την ώρα η κριτική έχει «παγώσει», στρατηγικά συνεκτιμάται η σταδιακή επάνοδος στην κριτική και του Πρωθυπουργού. Κυρίως με δεδομένο ότι οι πιεστικές αποφάσεις που επιβάλλονται από την τρόικα, ενδεχομένως υποχρεώσουν σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, οπότε αναγκαστικά για το ΠΑΣΟΚ θα προκύψει πολιτική ανάκαμψη του Γ. Παπανδρέου.

Τα βέλη εναντίον του κ. Βενιζέλου έχουν ποικίλες μορφές. Είναι χαρακτηριστικό ότι, εκτός από την επαναλαμβανόμενη «γαλάζια» ρητορική για τις απανωτές «γκάφες» του Υπουργού Οικονομικών, στην Συγγρού δεν αφήνουν να πέσουν κάτω ούτε τα ενημερωτικά ηλεκτρονικά μηνύματα που αποστέλλονται από το οικονομικό επιτελείο σχετικά με τις εξελίξεις των τηλε-συζητήσεων Βενιζέλου- τροϊκανών.

Πρόσφατο παράδεγμα, το σύντομο ενημερωτικό σημείωμα που εστάλη και αφορούσε την αιφνίδια ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της προχθεσινής τηλεδιάσκεψης και το οποίο ξεκινούσε με την λέξη «Έκπληξη!!!», αναφερόμενο στο τέλος που μπήκε νωρίτερα από το αναμενόμενο, στη συζήτηση. Το πρόβλημα για το Υπ. Οικ. ήταν ότι το εν λόγω email πυροδότησε ένα πολύ ειρωνικό δημοσίευμα από την πλευρά της Wall Street Journal, το οποίο, όπως ήταν λογικό, αποτέλεσε «βούτυρο στο ψωμί» της ΝΔ.

Η ανταπάντηση από πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών δεν υπήρξε ποτέ. Αντιθέτως, η ενημέρωση για την εξέλιξη του δεύτερου μέρους της τηλεδιάσκεψης, περιορίστηκε στα απολύτως απαραίτητα. Αφ’ ενός λόγω της ώρας που ολοκληρώθηκε –κοντά στα μεσάνυχτα χθες- αφ’ ετέρου λόγω της ασάφειας ως προς τα συμπεράσματα των συνομιλιών, επίσημη αντίδραση δεν υπήρξε.

Μιλώντας στο Newpost.gr, υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της ΝΔ, κράτησε στάση αναμονής απέναντι στις διαρροές για τα αποτελέσματα των συνομιλιών Βενιζέλου- τρόικας, μέχρις ότου ανακοινωθούν ξεκάθαρα και επισήμως τα νέα μέτρα. Σε κάθε περίπτωση, το πολιτικό πλαίσιο της κριτικής από πλευράς της Συγγρού παραμένει αναλοίωτο με το περιεχόμενό του να επικεντρώνεται στην αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει το Μεσοπρόθεσμο, αλλά και τα όποια πρόσθετα μέτρα και, ως εκ τούτου, την εν γένει ανικανότητά της να αντιμετωπίσει την κρίση.


σχετικα αρθρα