«Το ΚΚΕ δεν υποτιμά, ούτε σνομπάρει τις βουλευτικές εκλογές, όμως θεωρεί πως από αυτές μπορεί να υπάρξει μόνο χειρότερη εναλλακτική λύση και όχι φιλολαϊκή εναλλακτική λύση, ενώ δεν πρόκειται να αλλάξουν τα πράγματα αν οι πολίτες δεν δείξουν, το διάστημα μέχρι τις εκλογές, ότι είναι αποφασισμένοι να αποκρούσουν τις νέες επιθέσεις, να αμφισβητήσουν την εξουσία των μονοπωλίων και να ανοίξουν τον δρόμο για τη λαϊκή εξουσία», υπογράμμισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνεντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

«Από τις εκλογές πρέπει να προκύψει αδύναμη κυβέρνηση και ισχυρό ΚΚΕ», τόνισε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας. «μπορεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να τσακώνονται για το ποιο κόμμα θα έρθει πρώτο, αλλά τα επιτελεία τους συζητούν ήδη για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας», είπε ενώ σημείωσε ότι την ίδια στιγμή «υπάρχουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις που είναι έτοιμες να συνεργαστούν». 

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και όσα είπε με αφορμή την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η κ. Παπαρήγα σχολίασε: «Δεν μπορώ να συλλάβω τη σκέψη του κ. Βενιζέλου» και χαρακτήρισε «κοροϊδία» τα περί επανεκκίνησης του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι ζητάει «συγχωροχάρτι».

Για τον Αντώνη Σαμαρά επισήμανε ότι λέει «συνειδητά ψέματα», όταν υπόσχεται ότι θα αποκαταστήσει τις συντάξεις και τόνισε πως ακόμα κι αν το κάνει, από κάπου αλλού θα αφαιρέσει από το λαϊκό εισόδημα. 

Σχετικά με τα περί επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, που λένε η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησε ότι είναι «αυταπάτες» και δεν υπάρχει τέτοιο περιθώριο. Κάλεσε τον λαό να πάει στις κάλπες απαλλαγμένος από τρομοκρατικά διλήμματα και αυταπάτες και να επιλέξει ρήξη και ανατροπή.

Σε ό,τι αφορά τις διαμαρτυρίες που οργανώνονται για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, είπε ότι υπάρχει κίνδυνος προβοκάτσιας και τόνισε πως και η θέση της κυβέρνησης είναι προκλητική, διότι δεν μπορεί να υπάρξει εθνική ομοψυχία γύρω από τη νέα δανειακή σύμβαση.