Την ενίσχυση των δυνάμεων του ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές ζήτησε σήμερα από τα Χανιά η γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.   «Αυτό που θα κάνει τη διαφορά, αυτό που θα δημιουργήσει την ελπίδα για το λαϊκό κίνημα, αυτό που θα τρομοκρατήσει αυτούς που πρέπει να τρομοκρατήσει είναι η εκλογική δύναμη του ΚΚΕ» είπε χαρακτηριστικά.  

«Είμαστε εμείς που δεν λέμε 'και ναι και όχι' στην ΕΕ, και 'ναι στο ευρώ και ναι στη δραχμή', δεν είμαστε εμείς που λέμε ότι θα διαπραγματευτούμε στην ΕΕ και θα πείσουμε την Κομισιόν να μας ακούσει. Τέτοια διαπραγμάτευση δεν έχει κανένα νόημα και στο βαθμό που γίνονται είναι για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι για τους εργαζομένους.»  

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτή η εκλογική μάχη έχει πολλές διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες και σε αυτές θα επιχειρηθεί, όπως υποστήριξε, η νόθευση της λαϊκής συνείδησης.  

«Θεωρούμε ότι θα είναι εκλογές άκρατης νοθείας, δεν είναι ότι θα ψηφίζουν τα δέντρα, όπως έγινε το 1961, αλλά θα επιχειρηθεί η νόθευση της λαϊκής συνείδησης, μέσω τρομοκρατίας, προβοκάτσιας αντικομουνισμού, διαστρέβλωσης των πάντων.