«Η ΝΔ θα χρειαστεί να αναζητήσει ευρύτερες συνεργασίες και συνεννοήσεις με άλλα πολιτικά κόμματα» εκτιμά η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, Ντόρα Μπακογιάννη, κλείνοντας κάθε παράθυρο για επιστροφή της στο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, σε συνέντευξη της στο Βήμα της Κυριακής. Η κ. Μπακογιάννη θεωρεί οτι «η αυτοδυναμία θα είναι εφιάλτης για τη χώρα» και εκτιμά πως κανείς δεν θεωρεί οτι η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη. Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τονίζει πως η ΝΔ θα χρειαστεί να αναζητήσει ευρύτερες συνεργασίες και συνεννοήσεις με άλλα πολιτικά κόμματα, καθώς κανένα κόμμα δεν μπορεί, όπως λέει, να διαχειριστεί μια τέτοια κρίση μόνο του.

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής της στη Νέα Δημοκρατία γιατί «η ηγεσία της ΝΔ αλλάζει απόψεις κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή».

Κάνει λόγο για σύγχυση στην ελληνική κοινωνία την οποία δεν μπορούν στην παρούσα φάση να αποτυπώσουν οι δημοσκοπήσεις και δηλώνει πως το δίλημμα των επόμενων εκλογών δεν θα είναι αριστερά ή δεξιά αλλά σοβαρότητα και πρόγραμμα δημιουργίας νέου κράτους και οικονομίας εναντίον του λαϊκισμού και πιο σχηματικά «ευρώ ή δραχμή».

Η κ. Μπακογιάννη πραγματοποιεί παράλληλα σφοδρή επίθεση προς τη Χρυσή Αυγή, την οποία χαρακτηρίζει φασιστική οργάνωση. Για τον ΛΑΟΣ είπε πως κυριαρχούν σε αυτόν «πολιτικά αντανακλαστικά ακροδεξιού κόμματος».