«Δημιουργούμε μια νέα δυναμική για νίκη στις εκλογές» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά. Δηλώσεις Μαγκριώτη-Βούγια κατά την προσέλευση τους στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ στο περίπτερο 7 της ΔΕΘ. «Σήμερα, μέσα από μία μεγάλη δημοκρατική διαδικασία ελεύθερης έκφρασης και συμμετοχής των φίλων και των μελών μας, για την εκλογή της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, δημιουργούμε μια νέα δυναμική για νίκη στις εκλογές» είπε ο κ. Καρχιμάκης.

«Και απαντάμε με την φωνή της λαϊκής μας βάσης, σε όλους όσοι ορέγονται μικρό ΠΑΣΟΚ και κατακερματισμένο πολιτικό σύστημα, ότι κάθε φορά που η πραγματικότητα μας δοκιμάζει, η συσπείρωση γίνεται το βασικό αντανακλαστικό μας. Απαντάμε πως το ΠΑΣΟΚ παραμένει ο πυρήνας του πολιτικού μας συστήματος, είναι εδώ, είναι ενωμένο και είναι δυνατό να σηκώσει το βάρος της ευθύνης για το καλό και της χώρας και της Δημοκρατίας. Απαντάμε πως η Δημοκρατική παράταξη ποτέ δεν κρίθηκε στα εύκολα. Πάντα κρίθηκε στα δύσκολα και στα μεγάλα. Και εκει μετράμε τις μεγαλύτερες εθνικές νίκες. Όταν αλλάζει η πραγματικότητα, αλλάζει και η σκέψη μας. Και στο ΠΑΣΟΚ οφείλουμε να αλλάξουμε πολλά, αλλά πάντα με σταθερό προσανατολισμό στον άνθρωπο και στις ανάγκες του».

«Είναι μια όμορφη ανοιξιάτικη μέρα, ένα καλό ξεκίνημα. Συγκρατημένη η αισιοδοξία μας, η συμμετοχή υψηλότερη από ότι περιμέναμε και πολύ περισσότερο από τις»Κασσάνδρες» που ήθελαν η σημερινή μέρα να είναι και από τις τελευταίες του ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Γιάννης Μαγκριώτης από τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Σπύρος Βούγιας, από την πλευρά του, επισήμανε: «Σήμερα είναι μια καλή μέρα. Όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη δημοκρατία και για την πολιτική γενικότερα. Έχει μια διπλή σημασία. Η πρώτη είναι ότι το ΠΑΣΟΚ επιλέγει τον καινούριο του πρόεδρο, που θα μπορέσει να αφηγηθεί πιο πειστικά τον προγραμματικό του λόγο και να αποκαταστήσει τη σχέση του με την κοινωνία. Και το δεύτερο η ανάγκη αποκατάστασης της επαφής του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία, η οποία διαταράχθηκε βίαια τα δύο τελευταία χρόνια. Το πρώτο βήμα είναι σήμερα».