«Οι πολίτες έδειξαν χθες ότι το ρήγμα που έχει το ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία μπορεί να γεφυρωθεί» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κ. Καρτάλης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.  Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι χθες μπήκε ο πρώτος πυλώνας από τη γέφυρα και είναι στο χέρι μας να δείξουμε ότι έχουμε τις δυνάμεις, τις επόμενες 6- 7 βδομάδες, να καλύψουμε το υπόλοιπο κομμάτι. Αυτό για να γίνει, χρειάζεται να παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας και να πείσουμε ότι έχουμε τις δυνάμεις εκείνες για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες των εποχών».

Ο κ. Καρτάλης επεσήμανε ότι το πρόγραμμα θα πρέπει να είναι ρεαλιστικό και όχι λαϊκιστικό και να δίνει το στίγμα της επόμενης πενταετίας.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «στην εκλογική, αναμέτρηση κανένας δε μπορεί να κρύψει τίποτα από κανέναν. Όποιος επιχειρήσει να το κρύψει, καλό είναι να αποκαλυφθεί και να ξέρει ο Έλληνας πολίτης σε ποιον εμπιστεύεται το μέλλον του». 
   
Είπε ότι στο πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί και το δεύτερο μνημόνιο και πρόσθεσε: «Αλίμονο, αν ταυτίσουμε το μέλλον της χώρας μόνο με το μνημόνιο. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι κάτι ευρύτερο. Μόνο με κάτι ευρύτερο μπορεί να φτιάξεις ελπίδα στους πολίτες και μόνο με κάτι ευρύτερο μπορείς να ακουμπήσεις κάθε γωνιά της χώρας και να δεις τα προβλήματα των οικονομικών και κοινωνικών δυνάμεων που υπάρχουν στη χώρα».