Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αναλαμβάνει και επίσημα τη θέση του 4ου προέδρου του Κινήματος. Η σχετική τελετή παράδοσης- παραλαβής έγινε το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία στην Ιπποκράτους. Ο κ. Παπανδρέου αφού συνεχάρη τον κ. Βενιζέλο για τα νέα του καθήκοντα, εξέφρασε την πεποίθησή του πως η πορεία του θα είναι πετυχημένη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι «είναι μια νέα αρχή και για τους δυο μας».

Αναφέρθηκε ειδικότερα στη στενή συνεργασία που είχαν κατά το διάστημα μετά τον Ιούνιο του 2011 όπου, όπως είπε, «ήταν καθοριστική φάση για να μπει σε θετική τροχιά η οικονομία και να δημιουργηθεί ελπίδα για τη χώρα. Έτσι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και στο μέλλον».

Ο κ. Βενιζέλος, από την πλευρά, του ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου για την προσφορά του στην παράταξη και για τη δέσμευσή του να είναι κοντά στη νέα ηγεσία.

Τόνισε ότι κατά τη χθεσινή διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου οι πολίτες που συμμετείχαν έδωσαν νέα φτερά στο ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε ότι αρχίσαμε να ανατρέπουμε στερεότυπα που είχαν αρχίσει να διαμορφώνονται.

Εν όψει των εκλογών ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλος και μίλησε για ανασύνταξη της χώρας, ώστε να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη και να μην υποστούν οι πολίτες ποτέ στο μέλλον όσα υφίστανται τα τελευταία δυο χρόνια.

Πρέπει να επανιδρύσουμε την παράταξη, τη χώρα αλλά και την Ευρώπη η οποία σήμερα είναι μονόχρωμη και συντηρητική, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζοντας ότι μόνο μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο θα πετύχουμε.

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο προκειμένου να ρυθμιστούν τα ζητήματα που σχετίζονται με την παραίτησή του από το κυβερνητικό σχήμα. 


Εν τω μεταξύ, στους 
236.151 έφθασαν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) του Κινήματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη τετραετία, συγκεντρώνοντας 230.105 ψήφους ή ποσοστό 97,44% επί των ψηφισάντων, ενώ, σύμφωνα με τα ίδια αποτελέσματα, καταμετρήθηκαν 1.384 άκυρα και 4.662 λευκά ψηφοδέλτια.


Σχετικά Θέματα:

Με παλιούς συνεργάτες και νέα πρόσωπα «χτίζεται» το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου