current views are: 1

19 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση18:00

Νέο υπουργικό την Τετάρτη – Υπέβαλε την παραίτηση του ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Την παραίτηση του από τη θέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών ανακοίνωσε ενώπιον του υπουργικού Συμβουλίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, το οποίο συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας. Νέο Υπουργικό Συμβούλιο συγκαλεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στο οποίο πρόκειται να τεθεί προς έγκριση το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί.

Δημοσίευση 18:00’
αρθρο-newpost

Την παραίτηση του από τη θέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών ανακοίνωσε ενώπιον του υπουργικού Συμβουλίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, το οποίο συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας. Νέο Υπουργικό Συμβούλιο συγκαλεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στο οποίο πρόκειται να τεθεί προς έγκριση το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί.

Την παραίτηση του από τη θέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών ανακοίνωσε ενώπιον του υπουργικού Συμβουλίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, το οποίο συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας. Νέο Υπουργικό Συμβούλιο συγκαλεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στο οποίο πρόκειται να τεθεί προς έγκριση το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί. Στην τοποθέτηση του ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, έδωσε στον κ. Βενιζέλο τα συγχαρητήρια του για την ειλικρινή συνεργασία που είχαν μέχρι σήμερα.

«Είχαμε πολύτιμη συνεργασία στην εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής και εξαιρετική συνεργασία», τόνισε ο κ. Παπαδήμος και αναφέρθηκε με θετικά λόγια για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας.

«Η ελληνική οικονομία κινείται σε πιο στέρεο έδαφος και εισέρχεται σε μια νέα φάση θετικών προοπτικών», σημείωσε. Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως ελήφθησαν «δύσκολες αποφάσεις με επώδυνες συνέπειες για μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Απαραίτητες, όμως, για τη σταθερότητα και τη θέση της χώρας στο ευρώ».

Ο κ. Βενιζέλος, ευχαρίστησε τον κ. Παπαδήμο για τα θετικά του λόγια και προσέθεσε: «διαπραγματευτήκαμε σε δύσκολες συνθήκες και δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε για να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

Παράλληλα, τόνισε ότι «αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι ένα μήνυμα ελπίδας, ένα μήνυμα αισιοδοξίας, γιατί μόνον έτσι μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτό το υφεσιακό σύνδρομο το οποίο έχει προκαλέσει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στην πατρίδα μας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι αν διαμορφωθεί μια άλλη ατμόσφαιρα, μια άλλη οικονομική ψυχολογία, «θα μπορέσουμε ν’ αξιοποιήσουμε αυτή την τεράστια ευκαιρία που έχει διαμορφωθεί με την έγκριση του νέου προγράμματος και με την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI».

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο έργο του υπουργείου και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, τον υφυπουργό και αναπληρωτή υπουργό, Φ. Σαχινίδη και Π. Οικονόμου. 

Τα συγχαρητήρια του στο νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογραμμίζοντας πως «είναι αμοιβαίος ο σεβασμός» και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση αυτή αφήνει ως κληρονομία την εθνική συνεννόηση.

Τι συζητήθηκε στο υπουργικό

Στο μεταξύ, ενημέρωση για τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στην πώληση λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο ως υποχρέωση προκειμένου να απελευθερωθεί η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, συζητήθηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη διευκόλυνση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την παροχή κινήτρων ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Υπουργικού Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί την Τρίτη το βράδυ στη Βουλή, ενώ πρόκειται να ενσωματωθούν επίσης διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών που αφορούν στην ενεργοποίηση προβλέψεων του νέου Μνημονίου καθώς και του υπουργείου Δικαιοσύνης, σχετικά με τον τρόπο συγκρότησης και λειτουργίας προσωπικής εταιρείας.

Συζήτηση έγινε και για τη βία στα γήπεδα με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Ο κ. Παπαδήμος υπογράμμισε ότι οι έρευνες πρέπει να κινηθούν με γρήγορους ρυθμούς, και οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι τα επεισόδια τα προκάλεσαν εγκάθετοι στο χώρο των VIP του ΟΑΚΑ. Πρόκειται, όπως είπε, για περίπου 150 κουκουλοφόρους που βρέθηκαν εκεί, ενώ ανέφερε ότι η ΕΛΑΣ έκανε ό,τι μπορούσε. Δεσμεύτηκε ακόμη να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες που έχουν οι Αρχές στη διάθεσή τους με όσους προκάλεσαν ταραχές.

Παράλληλα ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε την δημιουργία χώρου κράτησης μεταναστών στην Κοζάνη.

Νέα συνεδρίαση την Τετάρτη για το θέμα των ταξί

Στο μεταξύ,  νέο Υπουργικό Συμβούλιο συγκαλεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στο οποίο πρόκειται να τεθεί προς έγκριση το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί.

 Ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης ανέμενε την γνωμάτευση την τρόικας στην πρόταση που έχει καταθέσει το υπουργείο για την ρύθμιση του επαγγέλματος και περιλαμβάνει συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια.


σχετικα αρθρα