Με το βλέμμα στην ημερομηνία που θα «κλειδώσουν» τελικά οι εκλογές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς θα έχει το απόγευμα της Τρίτης συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί κυρίως το θέμα της ημερομηνίας των εκλογών, η οποία πάντως, σύμφωνα με όσα δήλωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα γίνει γνωστή την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Παντελής Καψής τόνισε ότι το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης είναι αυτό που θα καθορίσει κυρίως την ημερομηνία των εκλογών, πρόσθεσε πάντως ότι «τα δύο-τρία Σαββατοκύριακα, τα οποία είναι υποψήφια, είναι γνωστά».

Ταυτόχρονα, επί τάπητος θα τεθεί και το κρίσιμο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί σε νέο υπουργικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανέμενε την γνωμάτευση την τρόικας στην πρόταση που έχει καταθέσει το υπουργείο για την ρύθμιση του επαγγέλματος και περιλαμβάνει συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια.