Τον Τάσο Γιαννίτση «βλέπουν» ως νέο υπουργό Οικονομικών οι Financial Times σε δημοσίευμά τους με τίτλο «ο Βενιζέλος παραιτήθηκε για να αρχίσει προεκλογική εκστρατεία». Αναλυτικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει οτί «ο Τάσος Γιαννίτσης, ανώτερος οικονομολόγος που διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών, αναμένεται να αντικαταστήσει τον κ.Βενιζέλο», σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που επικαλούνται από έλληνα αξιωματούχο.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος αντιμετωπίζει μια μεγάλη πρόκληση για την ανοικοδόμηση του ΠΑΣΟΚ καθώς θεωρείται ο υπεύθυνος για την απόφαση να ζητήσει «διεθνή διάσωση» το 2010, παρά τα χρόνια τουυπερ-δανεισμού από την προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει ένα ισχυρό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, αν και θα είναι σχεδόν αδύνατο να κερδίσει μι ακοινοβουλευτική πλειοψηφία και μπορεί να χάσει τη στήριξη ακροδεξιών κομμάτων στην εκλογή του.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο συντηρητικός ηγέτης, επιζητεί μια ολοκληρωτική νίκη. Αλλά σε αντίθετη περίπτωση, θα προσπαθήσει να αναβιώσει το σημερινό συνασπισμό με το ΠΑΣΟΚ, με τον εαυτό του ως πρωθυπουργό, υποστηρίζουν χαρακτηριστικά οι Financial Times.

Αν αυτό δεν γίνει δεκτό στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπαδήμος μπορεί να κληθεί να παραμείνει επικεφαλής του συνασπισμού, καταλήγει το δημοσίευμα.