Στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» προσχωρεί το μεσημέρι η διαγραμμένη βουλευτής από τη ΝΔ Μίκα Ιατρίδη ενώ αναμένεται και η προσχώρηση και του Π. Μελά. Με ανοικτή του επιστολή η οποία δόθηκε νωρίς το μεσημέρι στη δημοσιότητα ο διαγραμμένος από τη ΝΔ βουλευτής Λέσβου Σπύρος Γαληνός ανακοίνωσε ότι προσχωρεί στο κόμμα και ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής Λέσβου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.  «Στις 2 το μεσημέρι, με ειδοποίησε η Μίκα Ιατρίδη ότι θέλει να έρθει κοντά μας, στους "Ανεξάρτητους Έλληνες" και ο κ. Μελάς έχει πει στον Πειραιά ότι θα είναι μαζί μας» δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σήμερα το πρωί ο κ. Καμμένος αναφέροντας ότι το κόμμα αριθμεί πλέον εννέα βουλευτές και προσθέτοντας ότι δεν θεωρεί κρίσιμο εάν θα συγκεντρωθούν δέκα για να σχηματίσει Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες συζητά τις τελευταίες ημέρες με τον Γ. Δημαρά ο κ. Καμμένος απάντησε «Συνομιλούμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε συμφωνήσει». Από την πλευρά του ο Γιάννης Δημαράς μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι με συνδυασμούς σε όλους τους νομούς της Ελλάδας να κατέβουμε στις εκλογές»  ενώ άφησε ανοιχρό το παράθυρο για μετακλογικές συνεργασίες  επισημαίνοντας «δεν έχουμε κλείσει την πόρτα ή τη σελίδα συννενόησης». 

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε επίσης ότι με την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος συμφωνούν 28 κινήματα στο σύνολο τα οποία πρόκειται να συνεργαστούν ενώ πρόσθεσε ότι μπορεί να υπάρξουν προεκλογικές συνεργασίες και συμμετοχή στα ψηφοδέλτια όσων συμφωνούν με την ιδρυτική διακήρυξη, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που προέρχονται. 

Το πρόγραμμα του κόμματος το οποίο όπως τόνισε θα περιλαμβάνει «συγκεκριμένες προτάσεις και συγκεκριμένες λύσεις» για την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.