Σε επιστολή του στον πρόεδρο της ΝΔ, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δίνει συμβουλές στον Αντώνη Σαμαρά να μην φοβηθεί τις γενναίες αποφάσεις και να ενεργήσει σαν εθνικός ηγέτης και όχι σαν κομματικός αρχηγός. Στην επιστολή του υπό τον τίτλο, «Απευθύνομαι στον πρωθυπουργό της επόμενης ημέρας» ο κ. Ψωμιάδης δηλώνει ανοιχτά την στήριξή του στον πρόεδρο της ΝΔ θεωρώντας αναγκαία αλλά και σίγουρη την νίκη του Σαμαρά στις βουλευτικές εκλογές. Συγκεκριμένα, ο πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης αναφέρει: «Ενόψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, απευθύνομαι για μία ακόμη φορά σε εσάς, τον Πρωθυπουργό της επόμενης ημέρας, με το θάρρος ενός ανθρώπου που εδώ και τρεις δεκαετίες εκφράζει τις αγωνίες της κομματικής βάσης και όχι μόνο, με το θάρρος του ανθυποψηφίου σας στις προεδρικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος σας στήριξε με συνέπεια από την πρώτη ημέρα της εκλογής σας.

Συμφωνούμε λοιπόν ότι η αυτοδυναμία είναι προϋπόθεση για την αλλαγή πολιτικής την επόμενη ημέρα.
Για να επιτευχθεί, όμως, αυτή ένας δρόμος υπάρχει: προσκλητήριο νίκης από εσάς, τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της κεντροδεξιάς, για μια μεγάλη, ενωμένη, λαϊκή, πατριωτική κεντροδεξιά παράταξη.

Ως κυβέρνηση η ΝΔ αύριο, πρέπει να πάρει γενναίες αποφάσεις, να τολμήσει και να συγκρουστεί με τα συμφέροντα υπέρ του λαού, να επαναφέρει τη χώρα στη συνταγματική οδό, να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα,  να δημιουργήσει άμεσα προοπτικές ανάπτυξης.

Ως κυβέρνηση η ΝΔ αύριο πρέπει να μην δώσει άφεση αμαρτιών και να εξετάσει τις ευθύνες αυτών που κυβέρνησαν τα τελευταία δύο χρόνια, που αλλοίωσαν οικονομικά στατιστικά στοιχεία για να σπρώξουν τη χώρα στο χάος του Μνημονίου.
Σ’ αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι, η Ελλάδα έχει ανάγκη από εθνικούς ηγέτες, όχι κομματικούς αρχηγούς. 
Κάντε την υπέρβαση κ. Πρόεδρε. Γιατί πάνω από τα κόμματα είναι μόνο η πατρίδα».