«Το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή από ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί», τόνισε στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι η διαδικασία της Κυριακής έσπασε το φράγμα της σιωπής και της ακινησίας. 
«Χάσαμε όμως το τεκμήριο της αθωότητας και πρέπει να κερδίσουμε τα πάντα από την αρχή», τόνισε. Ο κ. Βενιζέλος συνόψισε τις βασικές προτεραιότητες του κόμματος λέγοντας « το μήνυμα μου είναι ανανέωση, αξιοκρατία, υπευθυνότητα και τελικά νίκη». Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστηκε τα μέλη της ΚΟ - της ηρωϊκής ΚΟ, όπως την χαρακτήρισε - που δεν δείλιασε για να στηρίξει δύσκολα μέτρα, και σε πολλές περιπτώσεις, άδικα.

«Μπορούμε να διεκδικήσουμε την πρωτιά, σε πείσμα των προγνώσεων», πρόσθεσε. 

«Ο κόσμος θέλει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία, που θα δώσει λύσεις», συνέχισε ενώ όπως σημείωσε το μεγάλο στοίχημα είναι το Μνημόνιο να συνδυαστεί με ένα ελληνικό σχέδιο ανόρθωσης, που δεν θα έχει υποβληθεί από έξω.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας διερωτώμενος «τι απέγινε η περιβόητη αναδιαπραγμάτευση».  «Απέναντί μας έχουμε τους ομοϊδεάτες του κ. Σαμαρά πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. Διαπραγματευτήκαμε, δεν επαναδιαπραγματευτήκαμε» υπογράμμισε. συμπλήρωσε επίσης ότι ακόμη κι όταν η Νέα Δημοκρατία συμπαρατάχθηκε υπό την κυβέρνηση Παπαδήμου, έμεινε προσηλωμένη «στη γραμμή της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης και της αντιπολιτευόμενης αντιπολίτευσης». Αναφορά έκανε επίσης και στη στάση των κομμάτων της Αριστεράς δηλώνοντας σε όλες τις εκδοχές τους οι προτάσεις τους είναι μη ρεαλιστικές.