current views are: 1

21 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση05:03

Πέντε διαγραφέντες βουλευτές του ΠAΣΟΚ και επτά της ΝΔ ψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση

Με 213 θετικές ψήφους έναντι 79 αρνητικών, εγκρίθηκε η νέα δανειακή σύμβαση επί συνόλου 292 ψηφισάντων βουλευτών, με πέντε διαγραφέντες βουλευτές του ΠAΣΟΚ και επτά της ΝΔ να προσχωρούν και αυτοί στο «ναι».

Δημοσίευση 05:03’
αρθρο-newpost

Με 213 θετικές ψήφους έναντι 79 αρνητικών, εγκρίθηκε η νέα δανειακή σύμβαση επί συνόλου 292 ψηφισάντων βουλευτών, με πέντε διαγραφέντες βουλευτές του ΠAΣΟΚ και επτά της ΝΔ να προσχωρούν και αυτοί στο «ναι».

Με 213 θετικές ψήφους έναντι 79 αρνητικών, εγκρίθηκε η νέα δανειακή σύμβαση επί συνόλου 292 ψηφισάντων βουλευτών, με πέντε διαγραφέντες βουλευτές του ΠAΣΟΚ και επτά της ΝΔ να προσχωρούν και αυτοί στο «ναι». Από τους διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οι οποίοι είχαν αντιταχθεί στο δεύτερο μνημόνιο καταψηφίζοντάς το και επέλεξαν τώρα να στηρίξουν τη δανειακή σύμβαση, είχαμε την προσχώρηση στο «ναι» πέντε «πράσινων» βουλευτών και επτά «γαλάζιων».

Συγκεκριμένα, από τους διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν την δανειακή σύμβαση η κυρία Μιλένα Αποστολάκη και οι κκ. Χρ. Κατσούρας, Β. Τόγιας, Χρ. Μαγκούφης και Θ. Παραστατίδης, ενώ οι κυρίες Βάσω Παπανδρέου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς και οι κκ. Σπ. Κουβέλης και Οδ. Βουδούρης ήταν απόντες από την ψηφοφορία.

Όσον αφορά την ΝΔ, από τους εναπομείναντες διαγραφέντες βουλευτές του κόμματος για τους οποίους δεν είχε ξεκαθαριστεί πλήρως η στάση τους (εάν προσχωρούν στο κόμμα του κ. Π. Καμμένου ή επιθυμούν την επιστροφή τους στην ΝΔ) ψήφισαν «ναι» η κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ και οι κκ. Κ. Γκιουλέκας, Γ. Βλάχος, Μ. Τζήμας, Γ. Καρασμάνης, Κ. Παπασιώζος και Γ. Βαγιωνάς.

Στο «όχι» παρέμειναν εκτός του κ. Καμμένου οι κκ. Κ. Μαρκόπουλος, Π. Μελάς, Χρ. Ζώης, Δ. Σταμάτης, Σπ. Γαληνός, Μ. Γιαννάκης και οι κυρίες Έλενα Κουντουρά,Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και Μίκα Ιατρίδη, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη σαφές αν όλοι εξ αυτών θα προσχωρήσουν στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» ώστε να συγκροτήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα καθώς συμπληρώνουν τον απαραίτητο αριθμό των δέκα βουλευτών.

Σχετικά Θέματα:

 «Πράσινο» από τη Βουλή στη νέα δανειακή σύμβαση με 213 «ΝΑΙ»


σχετικα αρθρα